avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan

Va rog sa imi spuneti daca pentru iesirea din indiviziune trebuie autorizata o persoana sa depuna in numele proprietarului acte la cadastru , pentru ca proprietarul nu poate merge personal in acea localitate.
Este vorba de mama mea care nu se poate deplasa in acel oras fiind in virsta . Ar trebui sa dea cuiva o procura sau topograful care face schita pt teren poate merge si inregistra separarea (in doua) a terenului fara alte acte. Mentionez ca are o copie dupa ultimul extras de Carte funciara ( de acum un an). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liana1963 , utilizator 08:42, 28 Aprilie 2013
As mai avea o intrebare .Care sint pasii de urmat dupa ce schita cu impartirea terenului a fost depusa la cadastru? Este un termen anume dupa ce ajunge sa fie aprobata ,sa se faca intabularea,etc. Multumesc anticipat
daca doriti sa faceti o propunere de dezmembrare se face cadastru pt tot terenul apoi propunerea de dezmembrare aprobata de OCPI in cate loturi doriti actul la notariat pt propunerea de dezmembrare in loturi conform schitelor cadastrale aprobate de OCPI si se intabuleaza pe loturi respective si pe proprietari.Va mai trebuie si fiscal.
Multumesc pt raspuns !
Am o noua intrebare,dar nu prea ma pricep sa schimb topicul,asa ca intreb tot aici. In orasul Timisoara ce acte sint necesare pt o vinzare de teren ( a unei pers fizice catre o firma de exemplu)? Stiu ca se cere certificat fiscal care e valabil 48.Intrebare e cine trebuie sa il scoata : proprietarul neaparat sau poate si potentialul cumparator, sau oricine vrea si plateste o taxa ?
In orasul Timisoara, ca peste tot in tara,,,,,pentru contractul de vanzare cumparare va trebuie certificat fiscal care este valabil pe luna in curs , nu 48 de ore, extras de carte funciara, daca terenul este agricol, adeverinta de la Primarie ca terenul nu este dat in arenda, certificatul de inmatriculare al firmei care cumpara, hotarare AGA a societatii cu orivire la cumpararea terenului, pret, persoana desemnata sa semneze actele, cartile de identitate ale vanzatorului si al celui imputernicit de firma sa cumpere in numele ei, de obicei este administratorul firmei....
Vanzatorul plateste taxa de eliberarea a certificatului fiscal, extrasul de intabulare, impozitul pe tranzactie
Cumparatorul plateste onorariul notarului si taxa de intabulare pe numele firmei a terenului

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren manuelah manuelah va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)