avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preemptiune

Am instiintat arendasul despre noul pret cu care intentionez sa vand ,prin intermediul uniu mediator unde ca litigiu am scris noul pret de vanzare care este mai mic decat acela cu care l-am instiintat prima data prin notificare trimisa prin executor judecatoresc(care la a doua mea solicitare a motivat ca se astrepta lamuriri cu noile reglementari ale Codului Civil acum dupa 15 februarie ,sugerindu-mi mediatorul) la care nu s-a prezentat ,astfel notarul emitindu-mi document de neprezentare .
Daca arendasul nu se prezinta ,mediatorul poate emite document de neprezentare ,astfel pot vinde la o alta persoana?
Prin neprezentare arendasul pierde dreptul de preemptiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:51, 25 Februarie 2013
Nu mediatorul emite acel document, ci notarul incheie o certificare de fapte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la mediere aramcos aramcos Prin intermediul unui mediator am invitat arendasul la mediere deoarece am micsorat pretul vanzarii solicitat intr-o prima notificare la care arendasul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mediere - invitatie refuzata de doua ori Dumies Dumies am contactat arendasul prin intermediul unui mediator sa-si exprime dreptul de preemptiune. Este dovada ca a primit invitatiile (doua) nu s-a prezentat si am ... (vezi toată discuția)
Preemptiune Dumies Dumies Care sunt formele acceptate de lege pentru a instinta arendasul unui teren agricol asupra deptului de preemptiune in conditiile in care nu s-a inchiat un act ... (vezi toată discuția)