avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concilierea conf. art. 720^1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concilierea conf. art. 720^1

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in noul cod de procedura civila mai exista concilierea asa cum era prevazuta in vechiul cod de procedura civila conf. art. 720^1?
Daca nu mai exista procedura concilierii, ma pot adresa direct instantei, fiind vorba de un litigiu comercial?
Cand intervine medierea?
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
adriea2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:00, 26 Februarie 2013
Noul cod de procedura civila nu a mai mentinut reglementarea procedurii concilierii prealabile.

Va puteti adresa direct instantei de judecata,alegand temeiul de drept.

Momentan neparcurgerea procedurii informarii privind medierea nu este sanctionata cu inadmisibilitatea actiunii. Aceasta procedura va deveni obligatorie peste aprox 6 luni.
Multumesc mult pentru promptitudine si profesionalism.
O zi buna in continuare!
Probabil ca datorita faptului ca legiutiorul a avut in vedere medierea obligatorie la elaborarea codului a lasat situatia nereglementata provizoriu pe acest aspect fiind cumva normal sa fie asa, intrucat sa fi introdus obligativitatea concilierii pana la momentul in care ar intra in vigoare prevederile legale referitoare la mediere creau o si mai mare aiureala.
Probabil ca din cauza atator modificari nu au mai stiut cum sa procedeze...si au lasat situatia asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul si punerea in intarziere in ncpcv - ce articole le reglementeaza Alis07 Alis07 Buna ziua!Va rog frumos daca se poate o lamurire. In noul cod de procedura civila din 2013,ce articole corespund Articolelor ,1578,1580-1590 \\"Despre ... (vezi toată discuția)
Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 cod procedurã civilã F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. In anul 2007 BUNICA MEA A SEMNAT UN CONTRACT DE ARENDA IN FALS IN NUMELE MEU. In data de 24.09.2012, am facut actiune la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)