avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atragerea raspunderi Administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atragerea raspunderi Administrator

O societatea SRL a intrat in data de 10.01.2013 in procedura volunta de insolventa. Cu cateva zile inainte de a intra in insolventa Administror firmei a vandut bonuri catre proprii salariati contravaloare sume din salarii care il datora. Considerand ca acesti bonuri erau sub sechestru la Finante si ca a fost informat Finante de aceasta operatiune, intrebarea este daca Finante poate sac ere atragerea raspunderi catre Administrator firmei?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:40, 25 Februarie 2013
Conform art. 151 alin. 9 Cod procedura fiscala, de la data întocmirii procesului-verbal de sechestru, bunurile sechestrate sunt indisponibilizate. Cât timp durează executarea silită debitorul nu poate dispune de aceste bunuri decât cu aprobarea dată, potrivit legii, de organul competent. Nerespectarea acestei interdicţii atrage răspunderea, potrivit legii, a celui în culpă. Actele de dispoziţie care ar interveni ulterior indisponibilizării prevăzute la alin. (9) sunt lovite de nulitate absolută.
Daca nu exista aprobarea organului fiscal, fapta administratorului de a vinde bunuri aflate sub sechestru este infractiune prevazuta de art. 244 Cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? Ionutcristy Ionutcristy Buna,am un bun mobil pe societate sub sechestru la finante care nu s a reusit vinde,intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi vinde eu acest bun mobil ... (vezi toată discuția)
Proces verbal declarare insolventa aadynna aadynna finantele pot intocmi proces verbal de declarare a starii de insolventa chiar daca obligatiile fiscale restante sunt sub 45.000 lei? (vezi toată discuția)