La scoala unde lucrez am o profesoara titulara care a depus cerere pentru concediu de studii incepand cu 01.09.2012 pentru anul acesta scolar,adica 2012-2013.Eu i-am suspendat contractul de munca.Acuma in luna ianuarie 2013 vine si depune o cerere prin care solicita 6 luni concediu platit pentru teza de doctorat.Are depusa si adeverinta ca este student doctorand.
Va rog sa-mi spuneti cum este corect si legal.Sa-i incetez suspendarea contractului de munca si incepand cu 01.03.2013 sa o platesc 6 luni? Si daca da,o incadrez cu salariul avut la 31.08.2012,inainte de suspendare,dar fara dirigentie? Sau incadrarea corecta ar fi cu marirea din 01.12.2012?
art.268 din Legea nr.1/2011
(1) Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învăţământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.
(2) Personalul didactic aflat în situaţia prevăzută la alin. (1) nu poate fi încadrat în activităţi didactice retribuite în regim de plată cu ora.
.........
Se va inceta suspendarea c.i.m. si apoi se va trece salariatul in concediu platit pentru doctorat ...
Concediu doctorat
Consta16
Bună ziua!
Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat.
Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)