avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu platit teza doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu platit teza doctorat

La scoala unde lucrez am o profesoara titulara care a depus cerere pentru concediu de studii incepand cu 01.09.2012 pentru anul acesta scolar,adica 2012-2013.Eu i-am suspendat contractul de munca.Acuma in luna ianuarie 2013 vine si depune o cerere prin care solicita 6 luni concediu platit pentru teza de doctorat.Are depusa si adeverinta ca este student doctorand.
Va rog sa-mi spuneti cum este corect si legal.Sa-i incetez suspendarea contractului de munca si incepand cu 01.03.2013 sa o platesc 6 luni? Si daca da,o incadrez cu salariul avut la 31.08.2012,inainte de suspendare,dar fara dirigentie? Sau incadrarea corecta ar fi cu marirea din 01.12.2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 25 Februarie 2013
art.268 din Legea nr.1/2011
(1) Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învăţământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

(2) Personalul didactic aflat în situaţia prevăzută la alin. (1) nu poate fi încadrat în activităţi didactice retribuite în regim de plată cu ora.
.........

Se va inceta suspendarea c.i.m. si apoi se va trece salariatul in concediu platit pentru doctorat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii cu/fara plata Cristina2076 Cristina2076 Buna ziua, O nelamurire in legatura cu acordarea concediului de studii fara plata si a concediului de 6 luni cu plata pentru redactarea tezei de ... (vezi toată discuția)
Concediu doctorat Consta16 Consta16 Bună ziua! Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat. Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii pentru profesor din preuniversitar inscris la studii doctorale marisalu marisalu Cu respect as dori sa ma informez care mai este legislatia cu privire la aprobarea unui concediu cu plata pe durata studiilor doctorale, pentru un profesor din ... (vezi toată discuția)