avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire copil fara intentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire copil fara intentie

Am in plasament un copil de 9 ani.Din greseala l-am lovit cu un vatrai si I s-a produs o echimoza ,care a necesitat 5 zile de ingrijiri.,conform certificatului medico-legal.Urmeaza sa intre pe fir si politia pentru cercetari.In cazul cand se dovedeste ca nu a fost lovitura cu intentie,ce pedeapsa voi primi?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 26 Februarie 2013
daca nu se retine intentia puteti fi acuzata de vatamare corporala din culpa
Nici vatamare corporala din culpa pentru ca sunt putine zile de ingrijire.
Dar, serios, cu vatraiul?
copii se jucau cu el...am calcat pe el,m-am aplecat si l-am luat ,iar unul dintre copii s-a speriat si s-a lovit de el,imi pare nespus de rau pentru consecintele pe care acum le trag!si nu sunt putine!
Da, suna aiurea "cu vatraiul". Ideea este ca, daca nu a fost lovitura cu intentie, nu o sa primiti o pedeapsa.
Va sugerez sa consultati un jurist, sa stati de vorba cu el si impreuna gasiti o solutie.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau nu? sadkid sadkid Buna ziua , Rog sa ma ajutati cu un sfat... Am un prieten, care in urma cu 3 ani a fost agresat inpreuna cu alte persoane de un vecin un pic ... (vezi toată discuția)