avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa timbru mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa timbru mediu

Am o nelamurire
Daca sunt in proces si momentan am inscris masina cu numere negre si certificat pe care scrie ca este inmatriculata masina provizoriu pana la definitivarea procesului, cand acesta (procesul) se va termina (sentinta definitiva) va mai trebui sa platesc acest timbru de mediu la inmatricularea definitiva, sau se considera la mine ca am mers pe vechea varianta de taxa si voi plati timbru de mediu doar la o eventuala revanzare a autovehiculului?

P.S.Procesul l-am deschis in decembrie 2012 si la sfarsitul lunii ianuarie mi-a iesit pronuntarea cu inmatricularea provizorie fara plata taxei de prima inmatriculare pana la definitivarea procesului..

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 23:52, 3 Martie 2013
Daca prin hotarare definitiva a instantei veti fi obligat la plata taxei de poluare, in opinia mea, la data inmatricularii definitive, veti fi dator a plati taxa de poluare.
In opinia unor colegi ([ link extern ] /) -
daca vi se va pune in vedere sa achitati taxa de poluare, in cazul in care taxa de poluare dispusa este mai mica decat taxa de timbru, veti achita taxa de poluare si diferenta pana la valoarea taxei de timbru verde; daca nu vi se va dispune plata taxei de poluare, veti fi dator sa achitati taxa de timbru verde, valabila la data solicitarii de inmatriculare definitiva. Pentru a evita acest lucru, solutia ar fi sa solicitati instantei sa prevada in hotarare ca sunteti obligat doar la plata taxei de poluare, in cazul in care dispune acest lucru, sau ca nu sunteti dator sa achitati nicio alta taxa, daca va dispune ca nu se datoreaza taxa de poluare.
Se ridica intrebarea -ce se intampla cu sumele achitate cu titlu de taxa de poluare, intr-un cuantum mai mare decat timbrul verde pentru autoturisme identice?

Cu stima,

Luisa Mitroi

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
Doamna Mitroi,
Ceea ce ati scris mai sus este doar o opinie sau un fapt concret bazat pe legislatia din Romania?

Va intreb deoarece pana acum, persoanele care au castigat in 2013 procese cu statul impotriva taxei platita in 2012, au avut sentunta definitiva de inmatriculare fara a plata a taxei la inmatrcularea definitiva in acest an.

Stimate utilizator,

Hotararile despre care faceti mentiune se refera doar la plata taxei de inmatriculare, nu si la timbrul verde.

Intrebarile dv. dovedesc ca nu ati inteles opinia exprimata. Am aratat ca, in opinia mea, daca instanta va dispune definitiv ca se datoreaza plata taxei de poluare, suma dispusa de instanta va fi singura achitata (bineinteles ca, daca se dispune inmatricularea fara plata sumei, nu se va plati nicio suma, in mod natural).
Am dat detalii si despre existenta unei alte opinii, pe care o puteti gasi in link-ul citat. Unde sunt 2 avocati, sunt 3 pareri:).
Daca aveti detalii si argumente privind vreun "fapt concret bazat pe legislatie", aveti posibilitatea sa le prezentati.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)