avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită abuz executor?
Discuție deschisă în Executare silită

abuz executor?

Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa intocmeasca actul de adjudecare pe motivul ca nu detine la dosar copie de pe actul de proprietate al debitoarei lucru specificat in procesul verbal al licitatiei.Mentionez ca nu s-a specificat in respectivul proces verbal faptul ca nu poate fi intocmit actul de adjudecare in lipsa fotocopiei de pe actul de proprietate.Executorul spune ca daca vreau imi da refuz de intocmire al actului de adjudecare pe motiv ca nu are dovada proprietatii debitoarei si imi pot ridica suma consemnata de la cec.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ionica99 , utilizator 15:55, 21 Februarie 2009
Ma intreb cum a organizat liciatia bunului atat timp cat nu avea dovada dreptului de proprietate asupra imobilului a debitoarei ?
Puteti formula plingere impotriva executorului si sa solicitati daune materilae si morale .
Da, sa-i ceri acel refuz in scris, apoi poti face o plangere impotriva refuzului executorului de a indeplini un act de executare (art.53 din Legea nr.188/2000), cerand instantei de executare a Judecatoriei in a carei raza se afla imobilul supus executarii silite, sa-i arate executorului judecatoresc modul in care trebuie intocmit actul de adjudecate.

De asemenea, plangere la CEJ-ul local si la Corpul de Control al Ministrului Justitiei (art.100 si urm. din Regulamentul de aplicare a Legii 188/00). Acestea din urma nu iti vor rezolva problema actului de adjudecare ci il vor "invata" pe executor sa fie mai atent in efectuarea lucrarilor in dosarele de executare.
Este vorba de bunuri mobile sau de imobile?
bunuri imobile executate silit prntru neplata intretinerii catre asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea licitatiei? ionica99 ionica99 am fost declarat adjudecatar pentru un imobil scos la licitatie publica la bej.lipseste fotocopie de pe actul de proprietate al debitoarei iar executorul ma ... (vezi toată discuția)
Actul de adjudecare ionica99 ionica99 Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un titlu executoriu? puzuzu puzuzu Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a ... (vezi toată discuția)