avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cu garantie imobiliara - girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cu garantie imobiliara - girant

Buna ziua,
Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din apartamentul tatei si in cartea funciara a aparut ca proprietar banca.
Intrebarea mea ar fi: Daca girantul a murit, si apartamentul mai are un alt proprietar, se poate scoate sechestrul? Nici atunci, daca angajam un avocat?
Problema este, ca asa nu putem sa mergem la notar sa facem mostenirea.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 21:04, 26 Februarie 2013
Nu prea inteleg cum apare proprietara banca pe acel apartament.
Daca tatal dumneavoastra a ipotecat imobilul respectiv in calitate de garant ipotecar, ulterior el decedand, daca nu a pierdut in vreun fel proprietatea apartamentului, nimic nu va poate opri sa dezbateti succesiunea, nici macar ipoteca inscrisa asupra imobilului.
Astept detalii pentru lamuriri suplimentare.
Deci apartamentul are 3 proprietari: Bunica(2/4), tata(1/4), tata(1/4) - la aceasta parte apare si banca, care zice: Instrainarea, demolarea, construirea, inchirierea interzisa atat timp cat nu este platit creditul de 20.000 euro + taxe + dobanzi. Acest lucru apare in cartea funciara la sectiunea 3.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
mlehelsz, utilizator
Am inteles. Cota parte din imobil nu a iesit niciodata din patrimoniul tatalui, asa ca puteti merge linistiti la notar sa dezbateti succesiunea. Ceea ce ati vazut dv in extrasul de carte funciara este ipoteca impreuna cu interdictiile inscrise in favoarea bancii. Stati linistiti, nu e banca proprietar.
Ar trebui sa va interesati daca acel credit il plateste cineva, altfel ajungeti la executare silita.
Inteleg. Intrebarea mea ar fi urmatoare: Daca creditorul nu mai plateste creditul, atunci acest lucru imi revine mie? In ce cazuri poate Banca sa ceara banii de la giranti?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de catre un datornic leus leus Va rog o lamurire in legatura cu urmatoarea speta: - O persoana are un imobil,care inca nu este inscris la cartea funciara. Aceasta doreste sa ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)