As vrea sa stiu... Sunt beneficiarul unui cont la banca si sotul este imputernicit ( cu drept la contul meu), El a luat toata suma din cont si a decis sa de.a divort. Aceasta suma a luat.o ca sa nu mai facem partaj prin tribunal. Mie mi.a ramas o masina mobilierul dintr.o camera si cateva electocasnice care echivaleaza cam la suma din cont care a luat.o el! As vrea sa va intreb daca as vrea sa.i fac plangere penala intra in "furt intre soti?" va multumesc !
Nu intra la furt. Acei bani sunt atat ai dumneavoastra cat si ai sotului. Dumneavoastra aveti dreptul la jumatate din bani asa cum si sotul are dreptul la jumatate din bunurile casei (bineinteles dintre cele comune). In cazul unui divort (daca fostii soti nu se inteleg), instanta hotaraste si cu privire la partajul bunurilor. Adica bunurile comune vor fi impartite in mod egal. Se numesc bunuri comune doar bunurile dobandite de ambii soti in timpul casatoriei. De exemplu: masina sotului care este pe numele sau si o foloseste la servici este un bun personal al sau. Cadourile de nunta pe care le-ati primit doar dvs. (nu si sotul) sunt un bun personal al dvs. Casa pe care ati cumparato impreuna este un bun comun. etc.
Daca acei bani erau doar ai dumneavoastra, trebuie vazut care sunt limitele imputernicirii sotului :)
Situatia este confuza.
Sotul are sanse sa scape cu bine in acest caz.
In Romania astfel de situatii cu imputerniciti poate duce la exonerarea de raspundere penala si daca nu era sotul...
Puteti face plangere penala pentru ca daca vine fara avocat la politie si nu se informeaza ar putea avea probleme penale.Depinde si ce va face el...
Eu cred ca ar fi mai bine ca dna. sa se informeze exact despre ce este vorba inainte de a face plangerea penala. Nu e de joaca cu asa ceva. Si denuntul calomnios este o infractiune ! Cel mai bine cred ca ar fi sa se vada ce este cu acea imputernicire. Ce are sotul dreptul si ce nu. Ce are dna. dreptul si ce nu.
Pai daca spuneti ca bunurile (mobile si banii) s-au impartit aproximativ egal la fiecare dintre dvs, de ce mai doriti sa faceti plangere penala? Nu aceasta a fost intelegerea dintre dvs?
Considerati ca ati avut o cota de contributie mai mare la dobandirea acestor bunuri ?