avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noul cod de procedura civila si autoritatea parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noul cod de procedura civila si autoritatea parinteasca

buna ziua, care sunt schimbarile privind protectia copilului,am un copil de 16luni dintr-o relatie de concubinaj. si as dori sa mai stiu, diferenta dintre custodie comuna si unica, si ce sanse mai sunt de a avea custodie unica, dupa noile schimbari din codul civil.multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:10, 27 Februarie 2013
Schimbari nu s-au adus acum, ci cand a intrat in vigoare noul cod civil, cam cand ati nascut ( 1 oct 2011).
Veti exercita autoritatea parinteasca numai dvs daca aveti motive temeinice apreciate ca atare de instanta, altfel va fi exercitata in comun, adica ambii parinti aveti drepturi si obligatii egale, ambii hotarati pt copil si in beneficiul lui, iar domiciliul copilului va fi la un parinte, celalalt va plati pensie in bani sau va contribui in natura..

regula este custodia comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva demir_crina demir_crina cum pot sa obtin custodia definitiva a unui copil nascut din concubinaj? (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)