avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante la banca

Buna Ziua
vreau sa va spun ca in ani 2005,2006,am luat credite de la trei banci,credide de nevoi personale,fara giranti fara garanti,am deschis o mica afacere,care nu a mers,apoi evident ca nu am mai putut plati nici creditele la banci.Ultima plata cred ca am efectuato la sfarsitul anului 2007.Ei de atuncia sant sunat incontinu de cei de la birourile de recuperari,chiar unul dintre birouri ma dat in judecata si acum vreo 4 luni miau venit niste harti de la un executor judecatoresc.Problema este ca eu nu am un servici in momentul de fata,nu am nimica pe numele meu.
Va rog sami spuneti ce se poate intampla ?
Creditorii dvs incearca sa recupere sumele/o parte din ele, insa daca nu realizati venituri si nici nu posedati bunuri pe numele dvs nu vor avea ce executa.
Mersi de raspuns,as mai avea o intrebare,aceste credite nu se prescriu niciodata?
Dupa trecerea a 3 ani de la data scadentei creditului
gerberga a scris:

Dupa trecerea a 3 ani de la data scadentei creditului

cum se calculeaza aceasta data a scadentei....adica , daca am credit pe 10 ani...astept sa treaca acesti 10 ani + inca 3 si gata , s-a prescris ?
Nu, in momentul in care ratele creditului nu mai sunt achitate la scadenta, banca declara scadent anticipat creditul, la care se adauga dobanzi si dobanda penalizatoare, conform contractului. Termenul de prescriptie curge de la acest moment.

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale vechi neplatit Cristian670 Cristian670 Buna ziua, Tatal meu a luat in urma cu 8 ani un credit de nevoi personale fara giranti si garantii cu dobanda variabila in valoare de 5000 lei si un card de ... (vezi toată discuția)