avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare permis conducere

Pe data de 24.02.2012, permisul mi-a fost anulat in baza unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva si irevocabila.Mi-am angajat un avocat si acesta m-a anuntat ca mi sa dat 1 an si 6 luni cu suspendare iar permisul anulat ,Intrebarea mea este cand pot da examenul de redobandire a permisului .Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 14:09, 27 Februarie 2013
la 1 an din momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare va veti prezenta doar la examenul teoretic.
Trebuie facuta din nou sc. de soferei,nu mai stiu daca si orele de condus,cursul de legislatie sigur trebuie,trebuie data si sala si traseul.Pregatirea dosarului o puteti face si inainte de trecerea anului.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
rares85, utilizator
ART. 116 OUG 195/2002

alin. (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

alin. (3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata intr-una din situatiile prevazute la alin.(1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art.24 alin.(6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una din situatiile prevazute la alin.(1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost anulat permisul de conducere, motivul fiind ca am condus pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. dianasimarius dianasimarius Pe data de 24.03.2009, permisul mi-a fost anulat in baza unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva si irevocabila.Mi-am angajat un avocat si acesta m-a ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)