avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare 2013

Buna ziua. Referitor la taxa de poluare conform Legii 9/2012, vreau sa stiu daca e corect ce inteleg din textul de lege. Mai exact este vorba despre un autotractor inmatriculat pe persoana juridica in decembrie 2006 (deci, nu s-a platit taxa de mediu, poluare etc.), radiat din evidentele Dir. de Taxe si Impozite si a Politiei de Inmatriculari in 29.03.2012, nu si din evidentele contabile (deci, ramas in proprietatea firmei), iar azi 22.02.2013 vrem sa il reinmatriculam pe aceeasi firma. Intrebarea mea este: Trebuie platita taxa de poluare, atata timp cat in Legea 9/2012 se specifica faptul ca se plateste aceasta taxa in cazul transcrierii dreptului de proprietate si alte cazuri care nu au legatura cu aceasta speta? La ghiseul Politiei de Inmatriculari mi s-a dat un raspuns sec: Toata lumea plateste! fara alte explicatii. Ei bine, faptul ca firma reinmatriculeaza acest autotractor, dupa cunostintele mele juridice si economice, nu inseamna ca transcrie dreptul de proprietate. Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: mostwantu , utilizator 14:42, 27 Februarie 2013
pana la urma am inmatriculat autotractorul cu taxa platita, iar domnul functionar de la ghiseul de Inmatriculari mi-a aratat legea 9/2012 unde se specifica faptul ca la "reintroducerea in parcul auto national....bla bla bla..."intr-adevar exista acel paragraf, insa se refera la plata taxei de catre cei care reintroduc in parcul auto national acele autovehicule care au fost exceptate la plata taxei, iar in aceasta categorie intr: politia, pompierii, salvarea etc... alt paragraf la care sa ma incadreze nu a gasit, a dat din umeri si cu privirea spasita pentru ca m-a obligat sa platesc taxa, mi-a dat de inteles ca ar fi bine sa nu continui sa "sap" aceasta chestiune...s-ar putea sa aiba probleme... ma rog... nu o sa fac nimic, doar vroiam sa vad o parere din partea unor oameni abilitati in domeniul juridic, daca am sau nu dreptate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare 2013 mostwantu mostwantu Buna ziua. Referitor la taxa de poluare conform Legii 9/2012, vreau sa stiu daca e corect ce inteleg din textul de lege. Mai exact este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)