avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa acord vecini
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa acord vecini

Buna.Doresc infiintarea unui PFA,in domeniu de broker imobiliar (agent imobiliar).Eu detin o proprietate (o casa) intr-o curte comuna,si as dori sa declar acea proprietate punctul meu de lucru.Problema este urmatoarea: acordul vecinilor este greu de realizat,reoarece 90% din restul proprietarilor sunt plecati in strainatate.Casa nu v-a spatiu comercial,nu v-a avea vad comercial,v-a fi doar spatiul unde eu imi voi desfasura "munca la birou",in rest este vorba de munca pe teren.Mentionez ca, casa nu are niciun perete comun cu restul caselor,este cladire individuala!In acest caz am totusi nevoie de acordul vecinilor?daca da,a tuturor vecinilor din curte?Daca nu,v-a rog sa-mi spuneti unde pot gasi o lege/hotarare cu care sa demonstrez ca nu am nevoie de acordul vecinilor.Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
lore23, utilizator
Cel mai recent răspuns: lore23 , utilizator 12:47, 3 Martie 2013
Daca este un imobil care nu are zid comun cu altul nu este necesar acordul vecinilor. In general acordul vecinilor se solicita in spatiile situate in imobile cu mai multe apartamente.
da,dar cum pot eu sa demonstrez legal asta?exista vreo hotarare sau vreo lege unde se mentioneaza acest lucru?
Cu extrasul CF de informare demonstrati ca imobilul apartine unui singur proprietar, este un singur spatiu de locuit.
Acordul vecinilor se cere numai in situatia prevazuta de art. 42 din legea nr. 230 / 2007, adica "Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării".
Daca in extrasul CF se arata ca este un singur spatiu de locuit, nu va cere nimeni acordul vecinilor ... pe care nu ii aveti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
va multumesc din suflet!
inca o intrebare: in ce conditii poate functiona o firma o afacere preferabil (microintreprindere) fara niciun angajat?

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Acord vecini (inexistenti) pentru deschidere srl maria_e maria_e Doresc sa deschid un SRL(clinica de psihoterapie) intr-o casa, proprietate a unuia dintre administratori. Desi casa nu are perete comun cu nici unul dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)