avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... trecere personal contractual pe posturi de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

trecere personal contractual pe posturi de funcþionari publici

Vă rog să mă ajutaţi în elucidarea unei situaţii neplăcute pentru mine şi încă 8 colegi(economişti). Lucrăm în cadrul unei Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la 1.10.2008, prin preluarea personalului de la centrele de plasament din judeţ, care din 01.10.2005 ( când am fost trecuţi în subordinea Consiliului Judeţean, având personalitate juridică distinctă) şi până acum am avut statut de personal contractual, cu salarii conf. OUG nr 10/2007. Eu personal, lucrez în cadrul serviciului contabilitate din 1994, iar in anul 2007 am absolvit facultatea de profil .În perioada 2001-2003 şi apoi în 2005(10 luni) am fost funcţionar public, pentru perioadele de intrerupere nu avem nici o vină, aşa au dorit cei din conducere. Acum am fost chemaţi la Resurse Umane şi ni s-a comunicat că vom fi trecuţi la funcţii publice, comunicânduni-se şi salariile pe care le vom avea. ªi de aici începe nelămurirea noastră. Eu personal, am avut încadrarea, ca persoanal contractual de 1107 lei şi acum mi s-*a comunicat că o sa am salarul de 869 lei,având în vedere ca am absolvit facultatea în 2007. Mă întreb dacă vechimea în muncă efectuată având studii medii nu înseamnă nimic, în condiţiile în care am lucrat în aceiaşi specialitate şi dacă este legală această situaţie, iar dacă nu cui sa ne adresăm? Cu mulţumiri !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
egrindeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: leutu , utilizator 20:01, 19 Februarie 2009
Domnule, am citit postul dvs. de aproximativ 10 ori (fara gluma), am citit si O.G. 6/2007, actualizata si nu am gasit un salariu de 869 lei, deci nu mi-am dat seama in ce functie publica veti fi numit si nici pe ce anexa veti fi salarizat. Cu certitudine veti fi salarizat conform treaptei a III-a, indiferent de functia publica in care veti fi numit.

In teorie, vechimea in institutii publice constituie vechime in specialitate. De unde stiti ca nu veti primi spor de vechime?

Scuze! Nu am fost suficient de explicita.Până acum am fost salarizată conf OU 10/2007 ca inspector I ( personal contractual)având vechime în muncă şi specialitate de 28 de ani. Pentru a trece în funcţie publică de inspector se pare că salarul este mult mai mic, respectiv 869 lei, iar atunci cand am solicitat un raspuns de la resurse umane, mi s-a comunicat că,pentru că am absolvit facultatea în 2007, acesta este salarul pe care il voi avea.De aceea întreb dacă munca prestată în specialitate având studii medii nu se ia în considerare, eu am citit atât OG 10/2007 cât şi Legea 188/1999 şi nu am gasit nici un articol care să lege momentul absolvirii de momentul încadrării pe funcţii de nivel superior,.Referitor la sporul de vechime nu se pune problema, doar încadrarea este nelemurire
Vei fi incadrata pe inspector asistent treapta I iar salariul este de 866 lei, vezi OG 9/2007. Asa am patit si eu cand am fost transformat in functionar public.
Daca termini facultatea nu are importanta de cat timp lucrai te tranforma in inspector asistent treapta III si poti avea salariu mai mic decat il aveai pe studii medii ... asta e scara de valori in Romania ... Cu timpul vei ajunge la un salariu mai mare decat daca ai fi ramas pe studii medii.
Nu ai ce face, pe noi ne-a intrebat daca suntem de acord cu transformarea in functionar public si am scris ca nu sunt de acord decat daca mi se pastreaza salariul dar ... tot m-au transformat cu tot cu diminuarea salariului... asta e.
Eu am avut bafta ca dupa transformare am fost numit sef si nu am simtit diminuarea salariului pt. ca am fost incadrat in alta grila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare andreeaz andreeaz buna ziua...sunt incadrata ca si personal contractual- gradul III cu un salar de incadrare de 900 lei - s a propus transformarea postului in functionar public, ... (vezi toată discuția)
Transformare post flory1970 flory1970 Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc) Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ... (vezi toată discuția)
Transformare posturi contractuale în funcþii publice egrindeanu egrindeanu Lucrez într-o instituţie publică ( asistenţă socială) din anul 1994 în cadrul serviciului contabilitate, absolventă de liceu economic , ca şi ... (vezi toată discuția)