avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anularea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Anularea executarii silite

Salut,
am si eu o problema cu o executare silita si tin sa va multumesc in avans celor ce imi raspund.
Despre ce este vorba:
Acum o luna am primit executare silita a 2 amenzi de circulatie de prin 2005 si una din 2007.
Stiam de ele dar tot am amanat din motive obiective plata,intr-un final le-am platit ca imi blocasera conturile.
Acum 3 zile imi trimite din nou administratia financiara alta "bomba" ca as avea vreo 7 amenzi de prin 2000,2001 pina in 2005.
Am zis ca asatia au vazut ca platesc si au tabarat ca hienele pe mine.
Acum am citit si eu in Codul de procedura fiscala ca as fi sub articolul 131 adica amenzile sunt prescrise dupa 5 ani iar ei aveau obligatia din art 134 alineatul 1 din acelasi cod.

Tin sa mentionez ca in 2007 au trimis o somatie la o adresa unde eu nu mai locuiam legal de vreo 4-5 ani.

1.Acum ce ma sfatuiti sa fac ca astia au trimis la firma sa-mi opreasca din salariu banii,suma nu e mare dar tura asta as cam vrea sa ma lupt.
2.Pot cere la ei in baza articolului 8 din legea 982 privind dreptul la liberul acces la informatii particulare sa-mi arate documentele in baza carora m-au creat debitor la fisc? ca sincer nu cred ca mai au arhiva si am asa si o vaga impresie ca politia a mai facut pentru plan si ceva amenzi fictive.
3.cum sa opresc si sa anulez executia silita?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: medis , utilizator 17:56, 27 Februarie 2013
Formulati contestatie la executare si suspendarea executarii.

Solicitati contatarea prescrierii debitului respectiv. (daca sunt intrunite conditiile prescrierii).

Atentie: termenul de prescriere este de 5 ani si se calculeaza de la data nasterii debitului; orice act de executare intrerupe acest termen, urmand sa inceapa sa curga un nou termen de 5 ani de la acel moment.
In opinia mea, toate amenzile date pana la 31.12.2007 sunt dejaprescrise. Prin urmare, ar trebui sa faci o contestatie la executare si sa invoci prescriptia extinctiva.
Va multumesc mult,totusi amenzi chiar si din 2007 ar trebui sa fie prescrise.Unde fac contestatia asta daca sunteti amabili la ei sau la tribunal si daca imi puteti spune ce mai trebuie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi? MihaDrag MihaDrag Cum as putea sa scap de debite mai vechi de 5 ani din amenzi ,ce modalitate pot sa mai aplic ? Poate sa faca debitorul o declaratie prin care sa-si recunoasca ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)