avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta stagiu de cotizare

Buna seara.
Am fost astazi la Casa de Pensii sa imi iau o adeverinta privind stagiu de cotizare pentru informarea mea si am avut surpriza sa descopar ca imi lipsesc primii 2 ani de vechime de pe cartea de munca restul datelor fiind corecte pana in prezent.
Mentionez ca am cartea de munca din anul 2005 si culmea ca lipsesc datele de la firma care mi-a facut cartea de munca si inca o firma la care am lucrat pe perioada determinata 2 luni.
1.Este posibil sa nu se fi actualizat datele in sistem la Casa de Pensii?
2.Firmele respective nu mi-au platit contributiile la stat?
3.Mai are vreo relevanta vechimea de pe cartea de munca daca ea nu apare in sistem?
4.Pot merge la Casa de Pensii sau la ITM pentru corectarea datelor din cartea de munca?
5.Daca firmele respective inca mai exista si nu mi-au platit contributiile pot fi trase la raspundere in vreun fel?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CristeaAlinaSilvia , utilizator 15:08, 10 Iunie 2013
puteti merge la casa de pensii si sa aflati unde este acum arhiva acelor societati.
@ b]leonida

Asa ceva nu exista la nicio Casa de Pensii ...arhiva unei societati.

@ maria dinca
1. Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.19/2000, angajatorii erau obligati sa depuna lunar la Casa de Pensii in raza careia aveau sediul, la termenul stabilit de CNPAS, declaraţia privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat.
Potrivit art.8 alin.1 din aceasta lege, constituie stagiu de cotizare perioadele in care persoanele au platit contributii de asigurari sociale in sistemul public din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.

2. Puteti merge la ITM si sa solicitati eliberaea unei adeverinte de vechime pentru perioada respectiva...
Multumesc pentru raspuns.
Eu as fi vrut sa aflu daca acea vechime care imi lipseste de pe adeverinta privind stagiu de cotizare exista inregistrata undeva in sistem la Casa de Pensii sau a disparut.
Cartea de munca mai poate fi luata in considerare ca dovada a acelei vechimi?
Multumesc.

Daca aparea la Casa de pensii nu v-ar fi lipsit ....

Incercati sa obtineti o adeverinta de vechime de la fostul angajator pentru perioada respectiva .... daca nu mai exista sau refuza, adresati-va ITM-ului.
Buna ziua !
am si eu o nelamurire ,.. de la ce casa de penii pot lua stagiul de cotizare pentru indemnizatia de crestere a copilului, in conditiile in care am domiciliul in Calarasi si lucrez in Bucuresti,..am sunat la Calarasi la Casa de Pensii si ma informat ca trebuie facuta o cerere iar ca raspunsul poate sa dureze si o luna de zile ca am domiciliul in Calarasi si lucrez in alt oras...eu am nevoie cat mai repede sa-mi fac toate actele pentru indemnizatia de crestere a copilului nu pot astepta luni de zile :( intrebarea este , ma pot duce eu sa ridic acea adeverinta "stagiul de cotizare" de pe raza sectorului in care firma i-si desfasoara activitatea si sa o atasez la dosar , fara a mai astepta 1 luna dupa cei de la casa de pensii Calarasi ? Actele pentru indemnizatie le fac si le depun la adresa de domiciliu adica Calarasi .

Alte discuții în legătură

Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea vechimii in munca, adeverinta cu stagiul de cotizare PROPACT PROPACT solicit o adeverinta cu stagiul de cotizare, cerere pentru reconstituirea vechimii in munca, care sa-mi serveasca la definitivarea dosarului de pensionare ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)