avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul salariu

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui pensionar de drept se poate intocmi contract individual de munca si cu ce se diferentiaza calculul salariului(contributii) fata de un salariat obisnuit?Ce alte aspecte trebuie avute in vedere?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 08:46, 28 Februarie 2013
1. Unui pensionar care are contract individual de munca (CIM) i se retin impozitul si contributiile legale mai putin contributia pentru somaj (fiind pensionar nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj).
2. Dupa ce ii inceteaza CIM solicita Casei de Pensii recalcularea pensiei prin adaugarea perioadei de stagiu de cotizare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare pana in 1 martie andrreyutz andrreyutz daca am hotararea irevocabilă pana in 1 martie pot sa iau toti bani sau in rate ? atasez Aceasta prevedere se aplica doar pentru actele administrative ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Firme inactive fifi58 fifi58 care este deosebirea intre firme inactivi , si firme cu activitate este suspendata In oct.2013 am suspendat activitatea si totusi in lista cu firme inactivi ... (vezi toată discuția)