avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de noapte

Buna ziua, as avea si eu o problema si va rog daca se poate sa ma lamuriti.Sotul meu lucreaza la o scoala gimnaziala avand functia de agent de paza, si a primit spor de noapte 25% la salariul de baza atunci salariul era 675lei.Sa introdus vechimea,sa taiat din salariu 25% s-au dat inapoi si in prezent are un salariu de baza de846 lei in conditiile in care sa emis o ordonanta in care se specifica ca salariul tarifar minim la personalul nedidactic auxiliar este 812lei ,el primeste spor de noapte tot la 675lei.A intrebat la contabilitate si i sa raspuns ca nu stie de ce ,ca programul e de vina ,de aceea va rog pe d-voastra sa ne lamuriti daca se poate la ce salariu se aplica 25% spor de noapte??
Cel mai recent răspuns: gabitza_36 , utilizator 11:55, 28 Februarie 2013
sporul de 25% se aplica la orele lucrate noaptea. Daca a lucrat 20 ore noaptea, se aplica 25% in plus la 20 de ore.
Sporul de noapte nu este obligatoriu ... vedeti art.126 C.mun., si anume:
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Timpul de lucru il stim este specificat in fisa postului pe noi ne intereseaza la care salariu de baza se aplica in continuare la 675 sau 846?
Sporul de noapte trebuie calculat in functie de salariul de baza actual.
Soprul il va primi la salariul de 846 lei ...

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Sunt un pic c-am nedumerita ca sa zic asa. la orele de noapte lucrate intr-o zi de sambata, daca societatea nu plateste ore suplimentare cum se ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte LUMI1971 LUMI1971 Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti temeiul legal pentru orele de noapte acordate in perioada 01.03.1995-31.01.2013.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)