Buna ziua, imi poate spune cineva ce sanctiuni risca o societate care a cumparat un spatiu de la o companie si foloseste in continuare emblema amplasata pe cladire fara acceptul acesteia?
Multumesc.
daca nu este inscrisa in OSIM , nu poate sa-i faca nimic !
daca nu are drept de autor pe un produs/serviciu , inscriptionat cu emblema respectiva , nu poate sa-i faca nimic !
idea de a face rau - respectiva societate , poate vopsi emblema in alte culori , si o declara la OSIM , nu costa cine stie ce ....si apoi...
Multumesc pt. raspuns, sunteti sigur ca doar schimbarea culorii emblemei scapa societatea de orice sanctiuni atata timp cat denumirea acelei companii ramane aceeasi?
P.S. Emblema este inregistrata la OSIM.
Notificati firma respectiva sa nu o mai foloseasca pentru ca va incalca un drept protejat, si atasati la notificare copia inregistrarii elementului figurativ la OSIM.
De asemenea precizati ca in caz contrar ii veti actiona in instanta.
Schimbarea culorii nu le da dreptul sa o foloseasca.
Interventie moderator marisescudan, va rog frumos abtineti-va sa raspundeti unde nu aveti cunostinte temeinice, libertatea de a posta pe forum nu inseamna ca oricine poate posta oriunde crede ca se pricepe. Avocatnet este un forum specializat pe probleme juridice si fiscale. Socializam, insa cu limite iar raspunsurile la intrebari specifice e de dorit sa le dati acolo unde aveti argumente sustinute de legislatie, nu de ceea ce banuiti dvs. ca e corect. Multumesc pentru intelegere.
Cred ca m-am exprimat gresit, nu sunt de partea firmei care are inregistrata emblema la OSIM, este vorba de un var care a cumparat un spatiu si vroia sa stie daca este obligat sa dea emblema jos iar daca nu o da ce sanctiuni risca?
Multumesc mult pentru timpul acordat.
Sa o dea jos, nu ii apartine iar proprietarii il pot da in judecata.
Ce despagubiri ar dispune instanta nu va putem spune, depinde de cum ar dovedi prejudiciul cauzat de folosirea imaginii lor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dilema?
stanbogdan23
Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare.
Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)