avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului pt avocati sau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului pt avocati sau liber profesionisti

Buna Ziua,

Am cautat pe intreg forumul, si nu am vazut sa mai fi intrebat cineva ce urmeaza sa va intreb eu acum.

Sunt avocat si lucrez din luna februarie 2008, urmand sa nasc in luna august 2009. Am depus o declaratie de venit estimat pe 2008 iar acum urmeaza sa depun declaratiile de venit real pe 2008 si estimat pe 2009. Intreabarea mea este cum mi se va calcula indemnizatia e crestere a copilului?

1. tinand cont ca declaratia de venit se face pe un an calendaristic si nu pe trimestru sau pe luna, mi se vor calcula veniturile pe 2008 adunand veniturile din cele 10,5 luni lucrate si impartind la 12 pentru a se realiza o medie lunara pe anul 2008?

2. pentru lunile din 2009 pentru care inca nu voi fi depus declaratie de venit real la momentul nasterii, cum se va calcula venitul?

3. calculul indemnizatiei se va face dupa veniturile nete? (sa presupunem ca am un venit lunar de 2000ron, din care platesc cote de 10%, impozit plus sananate 22,5% si cheltuieli de 1000ron, indemnizatia va fi in valoare de 85% din 2000 -10%(2000), -1000ron, -22,5%(1000)? sau in valoare de 85% din 2000ron )

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: crilodeea , utilizator 18:52, 21 Februarie 2009
Nu am mai intalnit o situatie asemanatoare, dar trebuie sa plecati de la ceea ce mentioneaza legea in privinta aceasta.
Se iau in considerare veniturile nete ale ultimelor 12 luni, in care s-au platit si "darile" aferente.Daca pana la data nasterii copilului nu veti avea 12 luni lucrate, nu veti beneficia de indemnizatie.
Onutza 21_21 citeste Regulamentul si Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor art. 20 si urm., respectiv art.84 si urm.

sau

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
crilodeea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pentru ccc in cazul veniturilor din activitatea de pfa melania_14 melania_14 Acest post vine in ajutorul celor care au venituri din PFA si nu stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pt venituri doar din PFA. Am fost in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca pfa grandanat grandanat Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA. Sa zicem ca avem urmatoarea situatie. PFA ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil la pfa-uri disina disina la veniturile nete estimate care sunt pe decizia de impunere de la finante,se mai scade impozitul pt. a se calcula veniturile in vederea stabilirii dreptului ... (vezi toată discuția)