avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire drept proprietate cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire drept proprietate cu chitanta de mana

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:bunicul meu a cumparat aproximativ in periana anilor 1970-1974 cu chitanta de mana un teren de la fiul persoanei care figura pe rol fiscal in perioada respectiva. Bunicul meu nu a facut trecerea pe rol cu numele lui sau astfel ca platim impozitul fiscal si in zilele noastre pe numele vechiului proprietar (dar avem in original chitantele cu care s-a platit). Bunicul meu a murit si mai detinea inca o proprietate pt care nu s-a facut succesiunea.

Va rog sa-mi spuneti cum putem face ca sa obtinem acte de proprietate si pt terenul despre care va spuneam si apoi sa se faca succesiunea intre frati.

Dc s-ar fi facut trecerea pe rol ar fi fost foarte simplu, despre persoana de la care s-a cumparat nu stim nimic nu mai avem nici un contact.
Exista posibilitatea sa pierdem acel teren.

Multumesc pt sfaturi.

Cel mai recent răspuns: MariaL2012 , utilizator 09:52, 9 Martie 2013
Luati legatura cu un avocat, care prin intermediul instantei de judecata, sa va ajute sa transformati chitanta de mana in act de proprietate.
Am luat legatura deja cu doi avocati, care ne-au spus ca avem sanse de castig.
S-a mai confruntat cineva cu asemenea situatie?
Actiune in dobandirea dreptului d eproprietate prinuzucapiue se numeste actiunea pe care ar trebui sa o promovati, dvs in calitate d emostenitori ai bunicului.

Va trebui sa faceti dovada ca atat bunicul cat si dvs v-ati comportat ca adevarati proprietari de la data achizitionarii imoibilului cu chitanta de mana, ca nimeni nu v-a deranjat in folosinta imobilului, ca ati achitat impozitele aferente proprietatii. Veti propune martori in acest sens si inscrisuri.

Una dintre problemele unor astfel de actiuni este aceea ca va trebui sa faceti dovada calitatii de proprietar al celui dela care ati cumparat, si nu doar cu rolul fiscal ci cu act de proprietate.

O alta problema este aceea a persoanelor cu care va judecati, pe care le dati in judecata, in cazul dvs va trebui sa aflati numele si adresa actuala a mostenitorilor celui de la care bunicul a cumparat si sa faceti si dovada ca acestia sunt mostenitori.
Multumesc
Faptul ca ati platit impozitul pe numele fostului proprietar ar fi o problema in cazul uzucapiunii, caci inseamna ca nu v-ati comportat ca un adevarat proprietar.

Alte discuții în legătură

Trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare ioana_2 ioana_2 am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Rol agricol pentru teren indiviziun? mariapopescu mariapopescu Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate mbm76 mbm76 Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)