avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nedumerire in obtinerea unei rezidente
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nedumerire in obtinerea unei rezidente

Buna ziua. Am consultat site-ul IGI in vederea obtinerii unei informatii in legatura
cu sederea unei persoane straine in Romania, dar nu prea am inteles bine
si as dori prin bunavointa dvs sa-mi explicati conditiile potrivite situatiei noastre
pentru un cetatean italian venit de putin timp care doreste sa ramana in Romania. Actualmente este gazduit in casa noastra, sta in concubinaj cu mama mea deci nu ne este ruda sau ceva de genul , nu vorbeste bine limba fiind de putin timp dar vrem sa-i facem acte cum ca va ramane in Romania pentru a fi in legalitate si a se bucura de anumite drepturi: munca,casatoria,etc Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:31, 1 Martie 2013
Munca este un drept, casatoria este optionala :)

Poate sta pe teritoriul Romaniei 90 de zile pe an fara nicio formalitate.
Are drept de munca, singura conditia este sa-si gaseasca un angajator. Daca se angajeaza sau daca se casatoresc va obtine un certificat de rezidenta care ii permite sederea pe termen mai lung iar in timp poate deveni permanent. Mai multe nu am ce sa va spun, intrebati dvs. sau cititi aici:
[ link extern ]

Ceea ce va intereseaza pe dvs. gasiti la conditiile pentru cetatenii din statele UE / SEE: 1.1. Lucratori sau 1.4.B Membrii de familie ai cetateanului roman.
A gasit un loc de munca , dar acolo ii cere rezidenta si cum rezidenta se obtine numai pe scopuri el nu poate lucra, trebuie neaparat sa fie casatorit cu cetateanul roman pentru a putea lucra?
Fiind cetatean UE se poate angaja in Romania fara sa fie conditionat de permisul de munca, de sedere etc.
Puneti aceasta intrebare (in ce conditii se poate angaja un cetatean UE in Romania) intrebarea dvs. in subforumul Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca cetatean strain ue seby2193 seby2193 buna ziua revin cu o intrebare legata de problematica unei persoane din UE care locuieste in concubinaj, dansu vrea sa se angajeze a lucrat o perioada de ... (vezi toată discuția)
Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)