avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant sau declaratie?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant sau declaratie?!

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu declaratia in loc de bilant pentru societatile care nu au avut activitate.

Daca societatea s-a infiintat in 2012 si are doar cheltuielile de constituire si depunerea capitalului social in ce situatie se afla?
Depune bilant sau declaratie?
Cum se interpreteaza " entitatile care nu au desfasurat activitate de la infiintare si pana la 31 decembrie"?

Buna ziua,

In opinia mea societatea nu a desfasurat activitate, operatiunile legate de constituirea societatii nu reprezinta activitate desfasurata in sensul prevederii respective.
In acest scop veti depune declaratia proprie raspundere.

Numai bine
Multumesc
Am o societate care a fost suspendata 3 ani. Din iunie 2012 si-a reinceput activitatea deoarece au expirat cei 3 ani. Din iunie 2012 pana acuma nu are rulaj. Ce depun bilant sau declatratie??
Buna ziua,

Daca inainte de data suspendarii, ati avut activitate, depuneti bilant. In cazul in care nu ati desfasurat activitate, depuneti declaratie.

Numai bine
Multumesc mult. (da, am avut activitate)

Alte discuții în legătură

Declaratie inactivitate sau bilant? carmenbn carmenbn Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2012 firma fara activitate mareleandrei mareleandrei firma infiintata SRL in octombrie 2012. in anul 2012, nu a efectuat activitati economice ( nu s-a incasat nimic, avem doar chelt. de constituire). bilant la ... (vezi toată discuția)
Societate suspendata temporar ddana3511 ddana3511 Buna ziua, Doresc sa intreb daca societatea este suspendata temporar,mentionez ca a avut o perioada in care a activat,trebuie depusa declaratia pe propria ... (vezi toată discuția)