Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie de inactivitate sau bilant?
Bilant. Declaratia de inactivitate se depune doar cand societatea nu are activitate. Aveti facturi inregistrate in contabilitate (cheltuieli).Activitatea unei societati nu se refera doar la cifra de afaceri, ci si la cheltuieli.
Pt a se infiinta o firma face anumite chelt de infiintare.Acestea nu sunt considerate cheltuieli legate de activitatea firmei.
Daca nu aveti tranzactii pe cont,altele decat cap.social,eu imi mentin parerea ca trebuie sa depuneti declaratie de inactivitate.
In cazul expus de colega mai sus,nicio firma nu ar putea depune declaratia de inactivitate si atunci nu as mai vedea rostul acestei declaratii.
Dupa spusele lui @carmenbn are si cheltuieli (registre,stampila,,etc)
Deci depune Bilant..
Alte discuții în legătură
Desființare srl
Ca.Ov.
Buna ziua,
Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu:
1.cum o pot închide
2.momentan ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.