avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie inactivitate sau bilant?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie inactivitate sau bilant?

Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie de inactivitate sau bilant?
Daca aveti doar chelt.de constituire,cap.social depuneti declaratie de inactivitate.
Bilant. Declaratia de inactivitate se depune doar cand societatea nu are activitate. Aveti facturi inregistrate in contabilitate (cheltuieli).Activitatea unei societati nu se refera doar la cifra de afaceri, ci si la cheltuieli.
Multumesc,la bilant ma gandeam si eu.
Pt a se infiinta o firma face anumite chelt de infiintare.Acestea nu sunt considerate cheltuieli legate de activitatea firmei.
Daca nu aveti tranzactii pe cont,altele decat cap.social,eu imi mentin parerea ca trebuie sa depuneti declaratie de inactivitate.
In cazul expus de colega mai sus,nicio firma nu ar putea depune declaratia de inactivitate si atunci nu as mai vedea rostul acestei declaratii.
Dupa spusele lui @carmenbn are si cheltuieli (registre,stampila,,etc)
Deci depune Bilant..

Alte discuții în legătură

Desființare srl Ca.Ov. Ca.Ov. Buna ziua, Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu: 1.cum o pot închide 2.momentan ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua! Societate infiintata in 2007. Pana in prezent nu a avut si nu are activitate. Pentru incepere si desfasurare activitate se vrea a se depune dosar ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare - firma fara activitate de la constituire pana la 31.12 dona77 dona77 Anexe la Ordin 43/2013: \\"3.3. Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie nu intocmesc situatii financiare anuale, ... (vezi toată discuția)