avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Desființare SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Desființare SRL

Buna ziua,
Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu:
1.cum o pot închide
2.momentan depun la anaf formularul 100,pt ca firma nu are activitate,cât timp am voie sa o țin fără activitate,fără sa platesc ceva?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:27, 22 Februarie 2019
Buna ziua,

Lichidare voluntara, fara numire lichidator, ptr a o inchide, daca toti asociatii sunt de acord si nu aveti datorii.

Depuneti 100 trimestrial cat timp doriti, declaratie de inactivitate pana la 01.03.2019 sau bilant ptr anul trecut.
Mulțumesc mult,deci pana la 01.03.2019
trebuie sa depun declaratie de inactivitate pana la 01.03.2019 sau bilant ptr anul trecut. Dacă nu mi-ați fi spus asta,as fi fost sancționat? Mulțumesc încă odată!

termenele de depunere fara sanctiuni ar fi:

01.03.2019 declaratie inactivitate, daca aveti doar cheltuieli constituire ONRC
30.05.2019 bilant, daca aveti si alte cheltuieli (birotica, stampila, comisione banca etc)

Toate bune!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie inactivitate sau bilant? carmenbn carmenbn Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant/balanta rox_ann07 rox_ann07 Am infiintat o firma anul trecut in martie, am achizitionat cateva produse dar din motive personale nu am inceput activitatea....nu am vandut din produse Am ... (vezi toată discuția)
Ce amenda ar fi? alegbob alegbob Buna ziua ! Am un SRL eșuat fără activitate , neplatitor de TVA din 2018. In 2019 a înregistrat niște cheltuieli pe o scurta perioada de timp cu ... (vezi toată discuția)