Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie de inactivitate sau bilant?
1. O societate infiintata in luna decembrie , depune declaratiile la 25 ian anul urmator. Societatea achizioneaza registrele obligatorii si stampila la inceputul lunii ianuarie. Nu are nici un fel de achizitie, decat chelt de constituire. Depune declaratie de inactivitate.
2. O societate infiintata tot in luna decembrie, achizioneaza registrele si stampila in cursul lunii decembrie. Depune bilant. In acest caz, au loc 2 achizitii (registre si stampila), registrele si stampila se vor trece pe conturi de cheltuieli. Fiind cheltuieli, exista rulaj pe contul de profit si pierdere.
Acesta este rationamentul meu. Legiuitorul a ales varianta lejera cand a spus ca daca nu exista activitate, o societate va depune declaratie de inactivitate, dar nu a specificat ce inseamna activitate. O formula lejera dar care lasa loc de interpretare. Eu am intalnit in practica multi contabili care au confundat activitatea unei societati cu venituri, chiar si oameni din cadrul administratiilor financiare.
Depinde de la banca la banca. Sunt banci care au cont special de capital social si pana nu ii virezi in cont curent nu comisioneaza si nici nu dau dobanzi si sunt banci care trec capitalul social in ct curent si atunci comisioneaza si dau si dobanzi. De la banca la banca.
Rationamentul Dvs. este foarte bun, iar in privinta bancilor aveti dreptate. Eu am argumentat si mi-am sustinut punctul de vedere din experienta proprie. Am avut o societate careia 5 sau 6 ani i-am depus numai declaratie de inactivitate. Nu avea decat capitalul social varsat in valoare de 200 lei intr-un cont care nu genera dobanzi, exact cum ati scris mai sus, registre si stampila. Eu asa am preluat-o si am mers in continuare pe acelasi principiu. Nu am avut probleme in momentul lichidarii.
Utilizatoarea noastra poate depunde bilant, pentru linistea ei.
O zi faina va doresc tuturor :)!
Gabrielle Monique
Chiar daca nu ati avut activitate comerciala sa-i spunem binenteles ca inregistrati si declarati achizitiile facute,indiferent daca depuneti declaratie de inactivitate sau bilant.
Desființare srl
Ca.Ov.
Buna ziua,
Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu:
1.cum o pot închide
2.momentan ... (vezi toată discuția)