avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie inactivitate sau bilant?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie inactivitate sau bilant?

Un SRL infiintat in 02.2012 are facturi de la ONRC,a achizitionat stampila,registre,a depus declaratiile 100 in 03,06,09.2012.La 31.12.2012 depune declaratie de inactivitate sau bilant?
Daca nu ai stampila nu poti depune nici bilant nici declaratia de inactivitate.Registrele sunt obligatorii cf legii.Nu reprezinta activiatate economica.Asta este parerea mea.
Daca m-ar ajuta colegii cu o definitie sau argumente a firmei fara activitate,poate m-ar ajuta sa-mi schimb opinia.
Si eu as vrea sa vad unde anume scrie ca trebuie sa depun declaratie de inactivitate daca am chelt de constituire, cap soc varsat in banca (si aici, depinde de la banca la banca cum comisioneaza), registre obligatorii cumparate, stampila.
Si eu sustin punctul de vedere al Simonei. Se depune declaratie de inactivitate. Si pe site-ul finantelor tot asa sunt anunturile:
Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie nu întocmesc raportări anuale la 31 decembrie, urmând să depună în acest sens la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, care să cuprindă toate datele de identificare a entităţii.

[ link extern ]

Iulia si jade_0923, nicio societate nu poate deschide cont la banca pentru varsarea capitalului social, daca nu are stampila. Acestea intra in categoria cheltuielilor de constituire.
Cu tot respectul, asta nu am mai auzit pana cum. Am vazut stampila societatii (chiar la constituire) pe diferite conturi, dar in cont de imobilizare, nu.
Nu ma refeream la conturi de imobilizari, @jade. Imi cer scuze pentru exprimare. Ma refeream la faptul ca stampila se utilizeaza inca de la infiintarea societatii si per ansamblu se asimileaza acestor cheltuieli.

Insa ideea de a se depune declaratie de inactivitate mi-o mentin, stimata doamna :).

Multumesc pentru atentionare.

Alte discuții în legătură

Desființare srl Ca.Ov. Ca.Ov. Buna ziua, Am înființat un SRL pt a obține fonduri prin programul start-up,nu am primit fonduri și as vrea sa stiu: 1.cum o pot închide 2.momentan ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate MihaelaChirita MihaelaChirita Buna ziua! Societate infiintata in 2007. Pana in prezent nu a avut si nu are activitate. Pentru incepere si desfasurare activitate se vrea a se depune dosar ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare - firma fara activitate de la constituire pana la 31.12 dona77 dona77 Anexe la Ordin 43/2013: \\"3.3. Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie nu intocmesc situatii financiare anuale, ... (vezi toată discuția)