avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire cont personal
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire cont personal

Buna

Mi s-a facut proprire pe conturile personale din cauza unui impozit neplatit (in jur de 5000 RON), deci am soldul negativ.

Ce vreau sa stiu, e daca e normal sa-mi opreasca toate sumele care intra in cont. Din cate am inteles au voie sa retina doar 33%. Dar dupa ce am efectuat o tranzactie de 1500 RON observ ca soldul a scazut la -3500, deci mi s-a retras toata suma??

Am vorbit cu cei de la banca prin tel, si mi-au zis ca nu e normal si ca ar trebui sa pot scoate 66% din suma depusa in cont de la sediul bancii. Am fost la banca si mi-au zis ca asta se aplica doar pt drepturile salariale. E adevarat? De unde stiu ei ce e drept salarial si ce nu?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
ank55, utilizator
Cel mai recent răspuns: ank55 , utilizator 23:55, 1 Martie 2013
Daca banii din cont nu erau din salariu, este corect sa va popreasca toata suma.

S-a mai intamplat ca banca sa blocheze 100% salariile pt ca nu au stiut care este destinatia sumelor, insa le-au deblocat imediat ce titularul afacut dovada.
Ms pt raspuns.
Pot face cumva ca sa nu-mi retina toata suma din tranzactiile viitoare?

Eu sunt PFA cu norma si aceste tranzactii sunt defapt retragerile mele din paypal (banii reprezinta platile unor clienti pt servicii de programare web). Nu stiu cum as putea dovedi ca reprezinta salariul, pt ca nu pot emite facturi etc...

Sigur ca mai e varianta trimiterii acelor bani in contul unei rude pana platesc si restul datoriei de 3500 lei, dar as dori sa nu recurg la asa ceva :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! probleme cu o bancă. am avut un card de cumpăraturi ... mascool mascool Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)
Blocare cont? sorin1364 sorin1364 Buna ziua. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat in legatura cu o situatie neclara .Am fost sunat de catre banca unde detin un card de salariu sa imi aduca ... (vezi toată discuția)