Buna ziua. As vrea si eu un raspuns la urmatoarea problema.
Sotia mea este insotitor pentru un copil cu handicap gradul I si beneficiaza de indemnizatie pentru celalalt copil tot handicap gradul I. In urma unor greseli din trecut (realizate din nestiinta), Agentia de Plati si Inspectie Sociala Buzau a suspendat plata indemnizatiei de crestere copil de 2-3 ani (anterioara celei de insotitor) si imputarea a aprox. 10 000 lei noi. ANAF a preluat acest debit si, desi sotia este in litigiu cu AJPIS si a castigat in prima instanta si am facut contestatie la debit, motivand ca suntem in litigiu si nu putem platia aceasta suma, acum ANAF ameninta cu blocarea cardului sotiei pana la recuperarea debitului. Intrebarea este..... Este legal ce face ANAF , in conditiile in care avem o contestatie (respinsa de altfel) inregistrata la ei, un recurs formulat de AJPIS prin care isi restrang pretentiile financiare la 2400 ron si un proces civil in derulare?
Si 2 ..... Sumele reprezentand indemnizatie de insotitor copil handicap grav, indemnizatie copil handicap grav, alte venituri DGASPC sunt supuse popririi de catre ANAF conform codului civil?
Multumesc anticipat si o zi buna
Ciprian. Buzau