avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copil sindromul Down - ce drepturi banesti as putea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copil sindromul Down - ce drepturi banesti as putea obtine de la stat?

Pentru un copil cu sindromul Down, ambii parinti fiind angajati cu contract de munca, se pot obtine drepturi banesti de la stat? Daca da, ce documentatie trebuie intocmita si unde ar trebui sa o depun? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 22:30, 4 Iunie 2016
Daca copil sub 18 ani atunci adresati-va comisie evaluare copii cu handicap de la dgaspc de la judet de domiciliu poate obtine in functie de grad handicap pe langa alocatie dubla si drept la insotitor.Daca copil peste 18 ani atunci adresati-va comisie handicap adulti de la dgaspc de judet domiciliu in functie de grad obtine indemnizatie si la grad grav si insotitor de asemenea are drept la pensie de boala de 400 lei.Documentatia necesare se obtine prin vizita la medic familie sau medic curant .
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
alina_25, utilizator
Ce intelegeti prin drept la insotitor? Daca insotitorul e unul dintre parinti, ar putea sa mai primeasca si parintele o indemnizatie pe langa dublarea alocatiei copilului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
Dragulescu_Mihai, utilizator
Da in cuantum de salariu minim pe economie daca ambii parinti sunt angajati atunci i se va da acea indemnizatie sub forma de alocatie (bani in plus) daca unul din parinti nu are servici se poate angaja ca insotitor pe salariu minim ,dar repet acest lucru se poate stii doar dupa ce acesta va fiincradrat in grad de handicap de catre serviciul specializat din cadrul dgaspc judet de domiciuliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare grad de handicap si pensie cris_13 cris_13 buna, cum se poate determina un grad de handicap pt un copil nou-nascut care a fost diagnosticat cu sindrom dawn, si daca in acest caz primeste un ajutor din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap gabitza_166 gabitza_166 1. Cf. legii 448/2006 pers. cu handicap beneficiaza de un salariu minim pe economie. De 3 ani nu ni s-a marit aceasta indemnizatie. A ramas la 587 in ... (vezi toată discuția)
De ce nu mai primesc ingrijitorii copiilor cu sindromul down bani?? cris_89 cris_89 Buna ziua! Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat ... (vezi toată discuția)