avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare grad de handicap si pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare grad de handicap si pensie

buna, cum se poate determina un grad de handicap pt un copil nou-nascut care a fost diagnosticat cu sindrom dawn, si daca in acest caz primeste un ajutor din partea statului, si daca parintele poate solicita un fel de ajutor pt intretinerea copilului, deoarece are nevoie deingrijire permanenta, fiind bebelus. ce acte trebuies facute si unde se depun?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 23:09, 25 Mai 2012
In baza documentelor medicale pe care le detineti,faceti cerere catre comisia de expertiza medicala din cadrul primariei locale
Aceasta va certifica prin certificat medical,existenta afectiunii si incadrarea in grad de handicap
In baza certificatului medical emis de comisia medicala de expertiza persoane cu handicap,contactati serviciul de specailitate din primaria locala,care va intocmi dosar ,astfel incat sa puteti beneficia de facilitatile prevazute de L nr 448/2006 republicata

Sindromul Down conduce la incadrarea in gradul I de handicap grav, cu insotitor. Obtineti un certificat medical de la medicul specialist pentru comisia de expertiza medicala si, impreuna cu documentele medicale, adresati-va acestei comisii (care nu functioneaza in cadrul primariei, ci este organizata la nivelul fiecarui judet si municipiului Bucuresti - pe sectoare).
comisia care incadreaza in grad de handicap copiii este Comisia pentru protectia copilului din judetul sau sectorul Bucurestiului. Functioneaza pe langa Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.
pana sa ajungeti la aceasta Comisie trebuie sa mergeti cu actele, la Serviciul de evaluare complexa a copilului care este serviciu de specialitate in cadrul Directiei mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de handicap? PGhe PGhe stimati domni si doamne, am 76 de ani si sunt diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata,potrivit ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana cu handicap gaby_80 gaby_80 Parintii mei au curatela unui verisor primar din 1994,fiindca parintii sai au decedat iar acesta avea varsta de 5 ani. Deoarece avea probleme de sanatate ... (vezi toată discuția)
De ce nu mai primesc ingrijitorii copiilor cu sindromul down bani?? cris_89 cris_89 Buna ziua! Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat ... (vezi toată discuția)