avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuinta noua prin prima casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuinta noua prin prima casa

Buna ziua,

In 2010 am achizitionat o locuinta noua prin programul Prima Casa in bloc nou de locuinte.
De curand am aflat de legea locuintei nr.114 /1996 actualizata care precizeaza la art. 10 urmatoarele: "Proprietarii locuintelor noi, persoane fizice, sunt scutiti de plata impozitului pe cladire timp de 10 ani de la data dobandirii locuintei."

Am facut o solicitare de scutire de la plata impozitului, dar mi-a fost refuzata pe motiv ca : " scutirea de la impozitul pe locuinta privind imobilul situat in ...... nu se incadreaza in art. 284 alin 13 din Codul Fiscal, respectiv Legea nr. 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare precum si art 215 din Normele Metodologice de aplicare ale Codului Fiscal deoarece imobilul de la adresa mai sus mentionata nu a fost construit in baza Legii 114/1996."

Au dreptate cei de la directia fiscala si ce inseamna ca un imobil sa fie construit in baza legii 114/1996?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: seti , utilizator 00:53, 3 Martie 2013
Organul fiscal are dreptate, a fost indicata corect baza legala.
Imobil construit in baza legii nr. 114 / 1996 inseamna ca au fost respectate conditiile prevazute de art. 7-9 din legea mentionata.
Inseamna cumva ca aceast imobil ar fi trebuit sa fie realizat de Consiliile locale din depozite special constituite?

In afara de aceasta formulare, nu am gasit in articolele mentionate de dvs. vreo conditie ce vizeaza imobilul si care nu ar fi indeplinita, imi puteti exemplifica una?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
seti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea impozitului pe cladiri ! desprelegi desprelegi Comform legi proprietati si a codului fiscal in vigoare exista o baza legala de scutire a impozitului pe cladire in cazul in care o constructia este noua ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit b.mariana b.mariana in baza carei legi esti scutit de plata impozitului local pe o perioada de 10 ani,in cazul unei constructii noi? (am citit ca ar exista o astfel de lege);daca ... (vezi toată discuția)
Drept de scutire la impozitul pe cladire ArianePopescu ArianePopescu am finalizat costructia unei case de locuit cu resurse proprii in luna iulie 2014 si v-as ruga sa-mi spuneti daca am dreptul la scutire de impozit pe cladiri? ... (vezi toată discuția)