avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerestituire echipament inchiriat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerestituire echipament inchiriat

Daca am inchiriat din Londra aparatura foto si am venit cu ea in tara, nerestituindo, ce as putea sa patesc ?
Cel mai recent răspuns: Memetzel , utilizator 19:09, 2 Martie 2013
Aţi putea fi dat în urmărire, dacă aţi închiriat sub identitatea dvs. reală. Dacă nu cumva respectivele bunuri erau acoperite de asigurare , iar proprietarul lor va alege să recupereze paguba de la asigurator şi să nu facă alte demersuri.
Au fost inchiriate cu pasaportul..deci au toate datele.si in cel mai rau caz ce ar putea sa se intample ? Exista riscul sa fiu extradat in anglia si judecat acolo ?
Va vor actiona in judecata in Anglia, locul inchirierii echipamentelor si a contractului.

Nu se pune problema de extradare atata timp cat nu exista o sentinta definitiva.

Ulterior in functie de ce a dispus instanta pot exista obligatii patrimoniale si eventual o raspundere personala pe latura penala.
In concluzie, risc sa fac puscarie sau nu ?
Luaţi în considerare şi acest risc. Oricum , vă imaginaţi că nu ar mai trebui să puneţi piciorul în Anglia mulţi ani, din motive lesne de înţeles.

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa ContSters180487 ContSters180487 Fratele meu are sentinta definitiva de 17 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost fugit in Anglia 3 ani dupa care l-au prins si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ileana-mitrea ileana-mitrea dorim sa inchiriem cladirea pe care o detinem pe firma va fi contract de inchiriere intre firme cum ne putem asigura la riscul de neplata? exista ... (vezi toată discuția)
Limitarea raspunderii angajatilor ContSters256771 ContSters256771 Ce parere aveti despre limitarea raspunderii patrimoniale a angajatilor. Nu vorbesc despre cazurile in care fapta este savarsita cu vinovatie ci atunci cand ... (vezi toată discuția)