avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere

dorim sa inchiriem cladirea pe care o detinem pe firma
va fi contract de inchiriere intre firme
cum ne putem asigura la riscul de neplata?
exista posibilitatea de a verifica bonitatea firmei si a actionarilor?
Intrati pe listafirme.ro, acolo veti gasi inclusiv datoriile, dosare in justitie, etc,
Dar aveti nevoie de un cont platit, puteti vorbi cu un avocat sa va ajute!
Un astfel de site este si termene.ro. Aveti grija insa si cum incheiati contractul de inchiriere, ce clauze introduceti acolo, in specila cu privire la pret, termenul de plata si modalitatile de reziliere a contractului. Astfel va puneti la adapost de multe neplaceri.
Buna ziua,

Pentru a va asigura de plata chiriei, puteti introduce de exemplu o clauza penala, in caz de neplata a chiriei/utilitatilor/altor servicii dupa trecerea unui anumit termen.

Totodata, puteti introduce o clauza prin care sa aveti posibilitatea de a denunta unilateral contractul, printr-o notificare scrisa.

Un depozit de garantie mai mare, de asemenea, v-ar fi util.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru societate comerciala ionut simion ionut simion Stimati domni, Detin o garsoniera pe care o inchiriez. Actualul chirias ar dori sa-i fac un contract de comodat pentru un sediu social de firma. Din ce am ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)