avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat pentru societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat pentru societate comerciala

Stimati domni,

Detin o garsoniera pe care o inchiriez. Actualul chirias ar dori sa-i fac un contract de comodat pentru un sediu social de firma. Din ce am citit pe internet sunt putin contrariat (nu stiam exact ce presupune), si anume:
- ma avantajeaza ca nu sunt obligat sa declar la fisc respectiva chirie;
- ma avantajeaza ca evacuarea s-ar realiza mult mai usor decat in cazul contractului de inchiriere (declarat sau nedeclarat dar realizat); in acest caz ce ar trebui sa introduc in contractul de comodat (rezilierea sa poate realiza unilateral cu notificare prealabila si evacuare in 5 zile de la notificare?)?
- ma dezavantajeaza ca s-ar putea, conform contractului de comodat sa nu-mi mai primesc chiria lunara;
- ma dezavantajeaza ca poate primesc la respectiva adresa controale sau raman ca datorii (este posibil sa raman cu datorii?)?

Mi-a scapat ceva? As vrea sa-l ajut pe om sa-si deschida firma care o vrea dar in acelasi timp nu stiu la ce riscuri ma supun cu acest contract. Cum sa procedez ca sa stiu ca nu am probleme in aceasta privinta? Am incredere in cunostintele dumneavoastra si va solicit ajutorul.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionut simion , utilizator 22:16, 26 Aprilie 2015
contractul de comodat presupune ca se da in folosinta fara a avea un beneficiu, in ceea ce priveste contractul de inchiriere e bine sa-l aveti declarat si inscris la Administratia Financiara nu se stie ce intorsatura pot lua lucrurile.
Multumesc pentru raspuns. Din ce am citit pe internet am inteles ca este mai usor sa-l evacuezi cu Contract de comodat decat cu cel de inchiriere. Si ma gandeam ca daca bag clauze de reziliere care sa ma avantajeze (ex: eliberarea imobilului in 5 zile de la instiintare ) eliberarea s-ar realiza mai repede decat in cazul contractului de inchiriere, si poate o sa fiu chiar mai linistit decat cu cel de inchiriere. Acum, cum nu detin multe cunostinte juridice, apelez la bunavointa dumneavoastra. Eu pot sa raman cu ceva datorii de la el la firma ( adica imi creez singur probleme prin acest contract de comodat?) ?
nu aveti legatura cu firma si nu puteti prelua datorii le societatii.
Problema se pune daca se platesc sau nu facturile de utilitati si ca e posibil sa ramaneti cu un disconfort la cutia postala in cazul in care va primi corespondenta acolo, daca isi face sediul acolo trebuie avut in vedere si faptul ca dupa ce contractul nu va mai fi in vigoare trebuie radiata si adresa de sediu.
Stimati domni,

Pentru a sta cat mai linistit vreau sa introduc in contract la capitolul de reziliere mentiuni de genul : rezilierea se va realiza prin: (i) denuntare unilaterală de către Comodant, cu preaviz scris de 20 de zile înainte; (ii) prin acordul scris al Părților. Din ce am mai citit pe internet am inteles ca acest contract de comodat nu poate fi reziliat de catre comodant (cred ca sunt eu acesta-sunt la inceput cu termenii ) mai repede fata de perioada contractuala. Este adevarat? Ma puteti ajuta cu o fraza de acest gen care sa-mi permita anularea contractului in momentul in care doresc eu (sa am si eu o siguranta ca elibereaza garsoniera cand am nevoie). Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuim cu chirie intr-o garsoniera si vor sa ne evacueze elena1984 elena1984 buna seara locuim intr-o garsoniera cu chirie de aprox 10 ani. aceasta garsoniera a apartinut unei institutii de stat care ulterior s-a privatizat, timp de ani ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de catre proprietar ... Alexb023 Alexb023 Daca am comodat pe o garsoniera, pot fi evacuat de catre proprietar fara o decizie judecatoreasca? (vezi toată discuția)