avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuim cu chirie intr-o garsoniera si vor sa ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuim cu chirie intr-o garsoniera si vor sa ne evacueze

buna seara locuim intr-o garsoniera cu chirie de aprox 10 ani. aceasta garsoniera a apartinut unei institutii de stat care ulterior s-a privatizat, timp de ani de zile nu am platit chirie nimanui deoarece altcineva fusese chirias si decedase si deoarece intreprinderea era in curs de privatizare nu ni s-a cerut nici o chirie dar momentul in care noi am intrat in acea casa erau datorii foarte mari la intretinere si lumina pe are noi leam platit, apoi in momentul in care s-a putut, mai exact acum 2 ani si 6 luni am facut cu intreprinderea proaspat privatizata contract de inchiriere si acum am primit aviz prin care fie trebuie sa o platim la pretul pietei si sa o cumparam fie sa o evacuam. mentonez ca in aceeasi situatie ca si noi se afla multe familii din zona. se poate sa ne evacueze chiar atat de usor?
Cel mai recent răspuns: elena1984 , utilizator 08:39, 15 Februarie 2014
Nu puteti fi evacuati fara o hotarare judecatoreasca care sa dispuna acest lucru.In cadrul dosarului de evacuare ,cand acesta se va judeca puteti formula aparari,administra probe etc
eu din cate am citit pe internet despre aceasta firma si-a cam batut joc de oameni... de ce spun asta? pt ca firma a fost din 2010 intr-un program impus pe 3 ani de revenire, se pare ca erau in prag de faliment , si ca de atunci li s-a impus ca in termen de 3 ani de zile sa recupereze cat se poate de mult din creante apoi sa vand toate locuintele de serviciu. aceste garsoniere despre care vb eu sunt locuintele de serviciu, iar in urma cu 2 ani si jumatate au chemat pe toti locatarii care locuiau abuziv si le-a impus sa plateasca toate datoriile la intretinere (este vorba de zeci de milioane) pentru a le face contract de inchiriere chiar daca acele datorii la intretinere nu erau facute de acesti locatari abuzivi ci de cei ce locuisera inaintea lor. au facut toate aceste lucruri fara sa le spuna de la bun inceput ca in curs de 3 ani de zile vor sa vanda garsonierele, deci cu alte cuvinte nu au spus din capul locului ca aceste contracte de inchiriere nu vor fi prelungite mai mult de 3 ani de zile (precizez faptul ca un contract de inchiriere se facea pe cate 6 luni de zile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare casa in 1988, atribuire garsoniera in urma demolarii CamiHu CamiHu Buna seara, Tatal meu a decedat in 11.12.2022… Statea intr-o garsoniera atribuita de stat - cu chirie, in urma demolarii casei sale - proprietate, in anul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere - obligatii nerespectate de chirias, evacuare clahomastreet clahomastreet detin o garsoniera primita donatie de la bunica mea cu uzufruct viager pentru parintii mei eu fiind proprietara garsonierei bunica nu mai este in viata doar ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)