avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare casa in 1988, atribuire garsoniera in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare casa in 1988, atribuire garsoniera in urma demolarii

Buna seara,
Tatal meu a decedat in 11.12.2022…
Statea intr-o garsoniera atribuita de stat - cu chirie, in urma demolarii casei sale - proprietate, in anul 1988. Nu a avut ocazia sa cumpere aceasta garsoniera pana la data decesului, eu nu am fost trecuta in contract cand m-am nascut (in anul 1992) iar parintii mei s-au despartit cand aveam 3 ani, timp in care am locuit cu parintii mei in aceasta garsoniera. Eu am tinut tot timpul legatura cu tatal meu, chiar daca parintii mei s-au despartit, vorbeam zilnic cu el, ne vedeam tot timpul.
Am facut cerere la primarie sa cumpar sau sa preiau contractul de inchiriere dar am primit raspuns ca nu se poate, pentru ca nu am fost trecuta in contract, sa eliberez garsoniera in decurs de 5 zile de la primirea notificarii si sa platesc toate utilitatile si sa reziliez contractele, apoi sa predau cheia.
Unde este legea aceea ca eu ca unic mostenitor nu am dreptul de a cumpara aceasta garsoniera, care practic este un drept al lui si implicit al meu, pentru ca in 88 avea o proprietate plus teren?
Mentionez ca detin actul de instiintare de atribuirea a garsonierei in urma demolarii casei.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
CamiHu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:09, 20 Ianuarie 2023
Dvs nu aveti dreptul sa cumparati pt ca proprietarul nu vrea sa va vanda.
Lucrurile trebuiau rezolvate de mult, au trecut 34 de ani, timp in care tata a platit o chirie desi i s-a demolat casa si nu a primit bani, aici e problema.
Consultați un avocat cu ce acte aveti.
gi-jane2 a scris:

Dvs nu aveti dreptul sa cumparati pt ca proprietarul nu vrea sa va vanda.
Lucrurile trebuiau rezolvate de mult, au trecut 34 de ani, timp in care tata a platit o chirie desi i s-a demolat casa si nu a primit bani, aici e problema.
Consultați un avocat cu ce acte aveti.


Nu vrea sa vanda dar nici nu vor sa predea mai departe contractul de chirie. Pur si simplu cer evacuare, sa o dea la altii in chirie. Nu am nici un drept ca fiica…Asta pentru ca nu a fost trecut in contract certificatul meu de nastere. Dar figurez la intretinere ca am locuit cu mama mea din 1992 pana in 1995…iar locuinta a fost atribuita in urma demolarii unei proprietati, nu a primit locuinta pentru ca dormea sub pod! Iar certificatul de nastere chiar nu conteaza ca demonstreaza ca sunt fiica lui.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
CamiHu, utilizator
apelati la un avocat sa vada ce se poate face, cert e ca urmeaza o judecata pt ca dvs vreti sa stati acolo, primaria, nu.
Conform Legii 85/1992,
Art. 1. - Locuinţele construite din fondurile statului pot fi cumpărate de titularii contractelor de închiriere, cu plata integrală sau în rate a preţului, în condiţiile Decretului-lege nr.61/1990 privind vânzarea de locuinţe construite din fondurile statului către populaţie şi ale prezentei legi.
Din păcate, de multe ori etica nu este transpusă ad litteram în lege. Dreptul de a cumpăra aceste locuințe și/sau contractele de închiriere nu s-au transmis moștenitorilor titularilor contractelor de închiriere. Nu este vorba că nu se dorește vânzarea locuinței ori transmiterea contractului de închiriere către dvs, nu există bază legală în acest sens.
Nu aveți nici un drept pentru un bun pe care tatăl dvs nu era proprietar.Daca ar fi cumpărat imobilul bineînțeles ca iil mosteneati,dacă făcea notificare în baza legii 10/2000 poate primea terenul de la casa demolata sau măcar contravaloarea acestuia.Daca,dacă...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere al unui apartament preluat în timpul comunismului? Silvia1945 Silvia1945 De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere a unui apartament, preluat in urma demolarii casei de comunisti? Bună ziua! O prietenă ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea. Silvia1945 Silvia1945 Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea. Vecina mea de la etajul 8 are o situație mai încurcată. La ... (vezi toată discuția)
Drept fiica asupra unei proprietati ramase in urma divortului buranatalia24 buranatalia24 Buna seara! Parintii mei s-au casatorit in anul 1986. Eu m-am nascut in anul 1989. Impreuna au cumparat un apartament in rate, in anul 1988 (asa cum se proceda ... (vezi toată discuția)