avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde pot solicita o copie de pe un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere al unui apartament preluat în timpul comunismului?

De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere a unui apartament, preluat in urma demolarii casei de comunisti?

Bună ziua!

O prietenă de-a mea a mostenit impreuna cu mama ei o casă + curte, în urma unui testament - în indiviziune și părți egale. Au dobândit fiecare calitatea de legatar universal, testamentul fiind unul cu titlu universal.
Au venit comunistii după un deceniu , le-au confiscat proprietatea și au construit blocuri pe terenul respectiv.
În acel deceniu, prietena mea s-a măritat și a plecat în alt oraș.
Părinții prietenei mele au obținut un apartament în urma acestei demolări, la care plăteau chirie din anii 80.
Dar nu știm pe ce nume era contractul de închiriere.
După Revoluție, au plătit chirie în continuare.
În anul 1992, mama prietenei mele a decedat.
În același an, tatăl prietenei mele, la nici 3 luni de la decesul consoartei, cumpără apartamentul întocmind un contract de vânzare-cumpărare cu firma la care plătea chiria.

Cum poate să afle prietena mea pe ce nume era contractul de închiriere din anii 80'?
După demolare, presupunem că s-a arhivat pe undeva contractul de închiriere. La Primărie cumva?

Presupunem că, în urma demolării, pe vremea aceea - de la Sfatul Popular s-a emis contractul de închiriere pe numele ambelor femei, mamă și fiică, care erau prezente în testament. Așa era logic.

Ipotetic, se poate anula acel contract de VC dacă aflăm că s-a comis o nedreptate, și tatăl și-a asumat calitatea de proprietar în mod injust?

Din moment ce una din cele două moștenitoare testamentare a decedat, cealaltă culege cu drepturi depline întregul patrimoniu (apartamentul cu pricina), fiind legatar universal, având vocație succesorală universală.

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri tobescu tobescu As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit ... (vezi toată discuția)
Locuirea in apartament inainte de incheierea succesiunii Adriana_Marinescu Adriana_Marinescu Buna ziua, La inceputul lunii octombrie a decedat o matusa de-a tatalui meu, el ii era nepot dupa sora. Inainte de a muri, ea a incheiat un testament la ... (vezi toată discuția)
Mostenire diana1968 diana1968 buna ziua, Am urmatoarea situatie. Mamei mele i s-a eliberat un titlu de proprietate pe o suprafata de teren de pe urma tatalui ei decedat in 1956.In urma cu ... (vezi toată discuția)