avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
Am urmatoarea situatie.
Mamei mele i s-a eliberat un titlu de proprietate pe o suprafata de teren de pe urma tatalui ei decedat in 1956.In urma cu 2 ani si mama mea a decedat lasandu/ne mie si fratelui meu un testament pe bunurile sale dobandite in timpul casatoriei cu tatal nostru.ulterior am dezbatut succesiunea la un birou notarial unde tatal nostru a declarat ca este de acord cu testamentul,s-a lichidat si regimul comunitatii legale si s/a facut si partajul succesoral in urma caruia fiecare dintre noi frati am luat cate un apartament,iar tatal nostru si-a pastrat dreptul de abitatie viagera intr-unul din aceste apartamente.As dori sa stiu in cazul in care vom cere un supliment la mostenire cu terenul mostenit de mama de la tatal ei care va fi cota atribuita tatalui meu,in conditiile in care asa cum am mai spus mama mea ne-a lasat testament mie si fratelui.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: diana1968 , utilizator 09:25, 11 Mai 2017
Mergeti la notar si deschideti succesiunea testamentara. Tatal nu ia nimic in acest caz.
Din ce spuneți înțeleg ca acel teren nu a fost inclus în testament . In acest caz, tatăl dvs are dreptul la 1/4 din teren , întrucât a fost bun propriu al mamei dvs.
testamentul suna asa....las fiului meu......si fiicei mele.....cota indiviza de 1/2 pentru fiecare din bunurile mele mobille si imobile,respectiv universalitatea acestora ce formeaza patrimoniul meu ,intelegand sa ii desemnez legatari cu titlu universal.
Mentionez ca deja tatal meu in urma dezbaterii succesiunii a declarat ca este de acord cu testamentul si nu cere reductiunea.Acest teren urmeaza sa fie inclus ca supliment la mostenire
va multumesc mult pentru raspunsul rapid
va urez o zi minunata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire. rrobi rrobi Bună ziua !Am un testament lăsat de către mama mea în care stipulează că îmi lasă toate bunurile imobile prezente și viitoare ,iar fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)