avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RETROCEDARE TERENURI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RETROCEDARE TERENURI

As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit partea lui ca sot supravetuitor si eu si sora mea ca copii.Tatal a decedat in 1995 deci am ramas mostenitori eu si sora mea. In 2001 nepoata mea a devenit legatar universal a averii mamei mele (dupa un testament olograf si datorita faptului ca noi nu am avut cunostiinta de procesul intentat), dupa o hotarire data de o judecatorie. Ori am descoperit ca tatal meu a avut pe numele lui foarte multe terenuri care nu au nici o legatura cu hotarirea judecatoreasca, toate aceste terenuri sint in registrul agricol pe numele lui si in plus, dupa o scrisoare de la arhiva nationala aceste terenuri sint proprietatea lui.
Primaria nu vrea sa ne puna la dispozitie terenurile tatalui pentru ca ea spune ca nepoata este legatar universal, ori, mentionez ca dupa hotarirea judecatoreasca ea "are calitatea de legatar universal asupra averii ramase de pe urma defunctei ......"
Va rog ajutati-ma cu un sfat,
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 21:17, 1 Noiembrie 2008
Este important de stiut daca tatal dv. avea reconstituit dreptul de proprietate asupra acestor terenuri la data decesului sau avea numai cerere in acest sens. Important este si daca ati dezbatut succesiunea dupa mama si dupa tata, intrucitr acel tesdtament olograf urmeaza a fi redus ca liberalitate. Afirmatia Primariei este nejustificata intrucit terenurile provin de la tatal dv. unde nu are calitatea de mostenitor legal sau testamentar. Ar fi indicat sa consultati un avocat pentru toate aspectele.
Stimate domn avocat, multumesc pentru raspunsul Dvs, dupa ceea ce stiu pentru ca sora mea s-a ocupat de succesiuni, s-a facut o cerere pentru toate terenurile familiei si de asemenea s-a facut deschiderea succesiuni atit dupa mama cit si dupa tata.Spuneti -mi ce demersuri trebuie sa fac, va rog foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta obtinuta prin manopere frauduloase tobescu tobescu Buna ziua, as avea si eu o speta, va rog sa-mi dati un sfat : în 2001, o nepoata ne-a dat în judecata, pe mine si pe mama ei, pentru ca sa fie declarata ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica tobescu tobescu V-as ruga sa mi dati un raspuns la speta urmatoare: - pentru bunica nu s-a facut succesiune; - pentru unchi s-a facut succesiunea; - pentru mama nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)