avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea.

Sotul supravietuitor a cumparat apartamentul, fără să se dezbată succesiunea.

Vecina mea de la etajul 8 are o situație mai încurcată.
La începutul anului 1991 moare tatăl. Rămân de pe urma lui 3 copii + soția supraviețuitoare într-un apartament care era dat de la Stat cu un contract de închiriere.
Spre sfârșitul aceluiași an, 1991, soția cumpără apartamentul și devine proprietară.
La notar se duc cu toții în anul 1992, după 15 luni de la deces și 2 copii declară că vor să renunțe în favoarea mamei, dar vecina mea nu a dorit să renunțe. Au spus că nu sunt bunuri mobile/ imobile după defunct, dar primesc fiecare câte un certificat de moștenitor pe calitate în care scrie clar că nu sunt bunuri mobile și imobile după defunct.

Avea dreptul soția supraviețuitoare să cumpere acel imobil?
Nu cumva aveau și copiii dreptul la acel apartament?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel apartament nu era proprietatea tatalui pt ca ai lui copii sa aiba dreptul asupra lui.
Nu aveau dreptul pentru ca nu era bunul tatalui, era un bun ce il folosea în baza unui contract de inchiriere.
Copiii o sa aiba dreptul la apartament dupa moartea mamei lor, ca moștenitori ai acesteia.
Nu înțeleg. Îmi puteți explica mai îndetaliat? Vă rog..

Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
gi-jane2, moderator
V am răspuns eu mai sus, nu aveau dreptul la el pentru ca nu i apartinea, il folosea doar in baza unui contract de închiriere ( cum închiriezi o cameră la un hotel, te folosesti de ea pe perioada contractului si apoi o părăsești, ea aparține hotelului, proprietarului hotelului, dvs. doar ați folosit-o pe perioada contractului contra unei sume de bani...) și copii dvs. nu pot merge la hotel sa ceară acea cameră doar pentru ca dvs. ați locuit acolo o perioadă in timpul vieții.
Așa și aici.
Aveți dreptate, dar răspunsul dvs este unul moral.
Caut un răspuns cu temă legală, bazat pe articole de/din lege.

Alte discuții în legătură

Dreptul la apartament D_Adrian02 D_Adrian02 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament cu 4 camere impreuna cu mama si fratele meu , tatal meu a decedat acum cateva zile ( apartamentul este cumparat de ... (vezi toată discuția)
Obligarea la împărțirea moștenirii prin vânzarea casei mostenite Deneyra Deneyra Bună ziua!As vrea să știu dacă e posibil sa oblig ceilalți moștenitori ai imobilului sa-si vândă partea.In urma decesului tatălui meu,am moștenit ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)