avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept fiica asupra unei proprietati ramase in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept fiica asupra unei proprietati ramase in urma divortului

Buna seara! Parintii mei s-au casatorit in anul 1986. Eu m-am nascut in anul 1989. Impreuna au cumparat un apartament in rate, in anul 1988 (asa cum se proceda la vremea respectiva), dar au divortat in anul 1992. Eu am fost incredintata mamei + pensia alimentara aferenta, iar locuinta parintilor fiind proprietate de stat, respectiv contractul de inchiriere a fost atribuit mamei, iar tatal a fost evacuat din aceasta. Tatal s-a mutat in alt oras. Pe parcursul perioadei a platit pensia alimentara pana la majorat, desi nu i s-a dat voie sa ma vada in toti acesti ani. Din informatiile mele nu s-a facut partajul pentru imobilul respectiv. In anul 2003 mama a vandut acest apartament, cumparand altul cu o diferenta mica de pret intre cele doua. Intre timp m-am casatorit si mama a vandut recent si acest al doilea apartament detinut, achizitionand un al treilea apartament cu aproximativ 10.000 euro mai putin decat pretul de vanzare al celui de-al doilea apartament. Mentionez faptul ca nu am avut niciun beneficiu material in urma vanzarii-cumpararii apartamentelor. Eu am reluat relatia mea cu tatal meu dupa mai bine de 20 de ani, el afirmand faptul ca nu a avut nicio pretentie materiala la divort tocmai in speranta ca peste ani eu voi primi o parte din apartamentul lor, dar nu s-a intamplat asa. Avand in vedere ca in sentinta de divort nu sunt precizate si alte aspecte, din punct de vedere legal eu as avea vreun drept material din tranzactiile efectuate de mama mea sau din noul apartament achizitionat, cat timp ea este in viata? Mentionez faptul ca sunt singura la parinti.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
buranatalia24, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:16, 29 Septembrie 2015
Impreuna au cumparat un apartament in rate


iar locuinta parintilor fiind proprietate de stat, respectiv contractul de inchiriere


??

Oricum ar fi, cat dvs nu ati avut vreo contribuitie, nu aveti niciun drept.

Si nici tatal nu avea ce pretentie sa aiba, nu au fost proprietari, daca erau, mama nu putea sa vanda fara acordul tatalui.
A fost cu chirie, mama a cumparat probabil dupa revolutie si apoi a vandut fara sa va dea un ban ca nu avea de ce.
Părinții au cumpărat apartamentul prin urmare nu mai exista un contract de închiriere.
Apartamentul a fost atribuit mamei prin hotărâre judecătorească prin urmare tatăl nu avea nici un drept, ca dovadă că a și fost evacuat.
Mama, fiind proprietară, a avut și are dreptul să dispună de proprietatea ei , fără să vă dea socoteală. Deabia, după decesul ei, d-voastră ca fiică moștenitoare, aveți dreptul la ceva. Până atunci , mama are toate drepturile.și nu avea de ce să vă întrebe sau să vă dea vreun ban. pentru bunurile vândute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)