avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati

Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ea fiind unica mostenitoare a parintilor ei dar in momentul cand s-au facut actele de proprietate, mama mea l-a trecut si pe fostul sot( al doilea) copropietar, deci pe contractele caselor figureaza si cel de-al doilea sot ca propietar.Situatia este neclara si acum si dupa decesul mamei, intrucat si el si mama mea au copii si nepoti,eu fiind una din fiicele mamei care locuiesc in unul din apartamente cu copiii si sotul meu iar in urma unor divergente cu mama mea mi-a spus sa plec din casa ei ceea ce eu nu am facut stiind ca e si fostul ei sot copropietar iar pana nu se face o iesire din indiviziune sau altceva, nu poate sa ma dea afara. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu mai fim amenintati cu evacuarea de catre mama mea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:19, 13 August 2010
Nu prea aveti ce face in timpul vietii acesteia .Sfatul meu este sa incercati sa convietuiti amiabil intrucat cei 2 proprietari, mama si tatal dvs. vitreg, nu sunt obligati sa va lase sa locuiti acolo.
Aveti dreptul doar de a va mosteni mama iar copiii tatalui vitreg au dreptul doar la partea ce va ramane in urma acestuia, dupa deces.
va multumesc pentru mesaj,dar ca sa ma intelegeti si mai bine, fostul sot al mamei nu stie de situatia creata dintre mama si mine si chiar eu sunt in relatii bune cu fostul sot al mamei, ar putea sa-i ceara mamei sa vanda apartamentul iar partea lui sa mi-o cedeze sau sa nu o lase pe mama sa ma dea afara spunandu-i ca pot sta in partea lui care ii revine lui?
are dreptul sa primeasca contravaloarea reprezentand procentelor dansului de proprietate din apartament.
Sa intelegem ca cei 2 nu au efectuat partajul? In acest caz acest lucru ar trebui facut, pentru a se clarifica situatia. Apoi, fostul sot al mamei dvs. poate dispune cum doreste de cota sa.
Nu plecati de bunavoie.
Pt a va da afara, trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca def. si irevoc. de evacuare. Deci tre' sa va dea in judecata, chiar daca nu stati cu forme legale ( contract de inchiriere, comodat etc.), nu conteaza.

Alte discuții în legătură

Mă poate da afară din casă? gabrielaIv gabrielaIv Bună seara, am și eu o întrebare locuiesc cu părinții, sunt singurul copil, sunt căsătorită și am doi copii, apartamentul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parintele adrianaungureanu adrianaungureanu buna ziua!am sa istorisesc pe scurt problema mea.parintii mei nu s-au inteles niciodata,desi,nici nu au divortat.multe probleme pleaca de la tatal meu care nu ... (vezi toată discuția)