avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mă poate da afară din casă?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mă poate da afară din casă?

Bună seara, am și eu o întrebare locuiesc cu părinții, sunt singurul copil, sunt căsătorită și am doi copii, apartamentul este trecut pe numele ambilor parinti, iar mamă mea vrea să mă dea afară din casa poate face acest lucru dacă eu sunt singurul moștenitor de drept și avem și eu și soțul inclusiv copii reședință pe buletine pe adresa unde locuim cu ei? Tatăl meu nu vrea să ne dea afară din casă decât mamă mea. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:19, 24 Ianuarie 2016
Ca propietari, parintii pot face ce vor cu apartamentul, e bunul lor. Pot vinde apartamentul, sau pot sa-l inchirieze. Fara sa va ceara voie.
Nu au nici o obligatie , sa va lase sa locuiti in apartamentul lor. Daca au facut-o, a fost un gest de bunavointa , de ajutor pt dvs. Sunteti tolerati, in casa lor. Adresa in buletin o aveti pt ca v-au luat in spatiu, au mers la politie cu dvs la Evidenta Populatiei si au semnat pt dvs.
Cum adica sunteti unicul lor mostenitor ?
Mostenitorul cui ? Parintii traiesc. Ca sa fiti mostenitor, trebuie sa moara parintii. Si nici daca moare unul din ei, nu sunteti mostenitor cu cota egala, pt ca sotul supravietuitor are o cota mai mare.

Poate cere evacuarea dvs in instanta.
Buna ziua,

mama dvs. poate face ce vrea, dar si tatal dvs. la fel ;)
Atita timp cit tatal va doreste in casa, nu poate face nimic. Succes!
Buna seara,
Parintii, sau doar unul din ei atata timp cat imobilul este detinut in devalmasie, poate sa ceara pe cale judecatoreasca evacuarea.
bunul este proprietatea lor si au toate atributele dreptului de proprietate.
Inca ceva, NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA LASE MOSTENIRE.
Mostenitor devii dupa deschiderea mostenirii (decesul celui mostenit) si nu inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un ... Cradu85 Cradu85 Buna seara. Părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un apartament cu 4 camere. Părinții au divorțat în urmă cu 15 ani, dar nu au făcut ... (vezi toată discuția)