Sunt intr o situatie foarte dificila.pe scurt,sunt casatorita de 23 ani,am doi copii unul major,unul minor,iar de 2luni am fost scoasa afara de sotul meu.n am incercat sa ma intorc in locuinta deoarece este f violent,deci trebuie sa recunosc ca imi este frica,dar si pentru ca sunt hotarata sa nu mai continui ceva ce nu mai merge de foarte mult timp.am incercat sa l conving sa ne despartim la notar dar nu este o persoana cu care sa te poti intelege.m am interesat ce as putea sa fac dar este ceva ce nu stiu si momentan nu am nici disponibilitatea financiara sa mi angajez un avocat deoarece sunt casnica.daca as introduce actiunea de divort si partaj prin judecatorie,ce sanse as avea sa mi se accepte o scutire pentru taxa de partaj?
daca aveti o situatie financiara dificila, puteti cere instantei sa va acorde ajutor judiciar pentru onorariu avocat, taxa de timbru.
atentie ajutorul se da in cazul in care aveti venituri mai mici de 500 ron/ cap de familie.
Pentru venituri mai mici de 600 lei se acorda ajutor public in cuantum de 50% din taxa datorata, iar pentru venituri sub 300 lei, se acorda reducerea de 100%
va multumesc mult pentru raspunsuri.momentan nu am nici un venit,de 2 luni decind au aparut problemele nu am reusit sa ma angajez,deci sper ca voi primi ajutor macar sa pot incepe procesul pentru partaj si divort.e o problema ca in astfel de cazuri,femeile care se trezesc in situatia mea,raman fara nici un sprijin,nu au unde sa ceara ajutor si chiar daca vrei sa ti recapeti demnitatea si linistea e foarte greu caci te lovesti de lipsurile materiale.
E o problema la locuinta copiilor, aveti unde sta? Fara venituri, e posibil sa stabileasca locuinta minorului la tata.
IN plus, la interpretarea legislatiei privind ajutorul public judiciar avem o problema de interpretare in privinta divortului, caci veniturile se calculeaza pe membru de familie... hmmm...
as mai avea o intrebare legata de calcularea veniturilor.sotul meu si fiica mea au fiecare cate o intreprindere individuala.sunt singurele surse de venit ale familiei.cum calculez venitul?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj mamica fara bani
sozo
Buna,
Sunt in situatia unei mamici alungata din domiciliul conjugal doar cu lucrurile personale ale mele si ale copilului, nu am servici, fiind angajata la ... (vezi toată discuția)