avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instiintare de executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instiintare de executare silita

Buna ziua,

Tatal meu a facut singur un credit si nu a mai avut posibilitatea sa il plateasca. In prezent, a primit un ordin de executare silita, insa acesta nu are loc de munca in continuare. Intrebarea mea este daca banca poate vinde apartamentul in care locuim pentru a recupera cele 13 000 de lei - cu tot cu cheltuielile judecatoresi.

In casa nu exista bunuri pe numele lui, iar mama nu l-a girat pentru acest imprumut. Se mai poate cere in acest punct o reesalonare a datoriei sau banca va vinde apartamentul si isi va opri suma restanta?

Multumesc!
ce tip de credit este,de nevoi personale sau cu ipoteca?
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Alex Dedu, Mediator
A cui e casa ? Daca apartamentul e bunul comun al tatalui si al mamei, casa nu poate fi vanduta decat dupa ce creditorul cere partajul bunului.
Cred ca ar fi indicat sa apelati la un mediator bancar si sa incercati solutionarea pe cale amiabila. Da consider si intrebarea "A cui e casa ? Daca apartamentul e bunul comun al tatalui si al mamei..." foarte bine pusa, doar as dori sa o completez 1. Pe numele carei persoane a fost luat creditul bancar? respectiv 2. "cine este trecut ca girant? 3. Ce garanti ati stipulat in contract?

Casa este pe numele amandurora. Creditul este unul de nevoi personale si nu a avut niciun fel de garanti,. Parintii meu au vorbit cu un avocat si li s-a spus ca situatia este destul de grava, ca o sa ne ia casa.

Executarea silita se indreapta impotriva debitorului nu si impotriva tertelor persoane. Ca urmare faceti contestatie la executare si solicitati separatia de bunuri. Contestatia la executare se depune in termen de 15 zile de la comunicarea instiintari executari silite. (art. 400 si urm. Cod procedura civila

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ContSters180292 ContSters180292 Buna ziua!As avea nevoie de o informatie urgenta va rog tare mult! In 2007 eu si sotul meu am facut 3 credite la banca,1 pe numele meu si 2 pe numele sotului ... (vezi toată discuția)