avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Compensare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Compensare

O I.I. isi desfasoara activitatea intr-un magazin al unei S.C. pe baza unui contract de comodat. Toate utilitatile vin pe numele S.C. . I.I. poate sa ii plateasca utilitatile S.C. iar aceasta sa ii dea marfa? Cumva prin compensare,prin ...ceva?
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 15:37, 20 Martie 2013
Se factureaza utilitatile de catre S.C. iar I.I., de asemenea, pentru marfa livrata. Apoi se face ordin de compensare pentru cele doua facturi.
Nu inteleg. SC livreaza marfa lui I.I. . I.I. vrea sa plateasca marfa achitand utilitatile lui SC. Explicati-mi, ca nu inteleg cum ati spus.
Inteleg ca platiti utilitatile pentru S.C. ce va revin ca obligatie, urmare a incheierii contractului de comodat. Aceasta obligatie se consemneaza intr-o factura emisa de proprietar.

In paralel, I.I. vinde marfa pe care o evidentiaza, de asemenea, intr-o factura.

Obligatiile reciproce se pot stinge printr-un ordin de compensare.
SC primeste facturile de utilitati pe numele si adresa ei. Face un contract de comodat cu I.I. . S.C. emite factura cu marfa catre I.I. . I.I. vrea sa ii plateasca facturile de utilitati cu contravaloarea facturilor de marfa. Inteleg ca S.C. factureaza utilitatile catre I.I. , dar I.I. factureaza catre cine?
Societatea comerciala factureaza utilitatile catre intreprinderea individuala in baza contractului de comodat incheiat intre cele doua. I.I. factureaza marfa catre S.C. Si apoi se incheie proces verbal de compensare.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ciolcanluiza ciolcanluiza buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca un furnizor de-al meu care livreza printr-un distribuitor sa trimita marfa insotita de aviz de insotire ... (vezi toată discuția)
Agent comercial-solduri restante postolachi postolachi Lucrez ca agent comercial la o firma de distributie,in ce consta activitatea mea? Iau comenzile de la clientii existenti in portofoliu,firma livreaza marfa in ... (vezi toată discuția)