avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aviz de insotire a marfii

buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca un furnizor de-al meu care livreza printr-un distribuitor sa trimita marfa insotita de aviz de insotire pe numele distribuitorului?
Ulterior factura este emisa de furnizor dar face referire la un aviz emis de distribuitor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:38, 22 Octombrie 2012
Nu distribuitorul va factureaza?
Daca emite avizul pe numele distribuitorului acesta este valabil numai in cazul transportului marfurilor de la furnizor catre distribuitor. Distribuitorul la randul lui ar trebui sa emita un aviz catre Dvs. Insa din ceea ce ati scris inteleg ca marfa nu trece prin depozitele acestuia. Sau ma insel?
Nu cunosc circuitul marfii;marfa imi vine insotita de aviz emis de distribuitor iar ulterior factura este emisa de furnizor.
In principiu nu inteleg ce mai cauta distribuitorul in ecuatie. Va factureaza si acesta transportul sau care este rolul lui aici, in afara de faptul ca distribuie o marfa pentru care probabil primeste un comision de la furnizor?

Incercati sa aflati prima data circuitul marfurilor si reveniti.

Furniziorul nostru cu care avem contract comercial nu are depozite proprii;ne livreaza marfa printr-un distribuitor cu care are un contract de furnizare servicii logistice,marfa aflandu-se in custodia distribuitorului.
Intre noi si distribuitor nu exista niciun fel de acord comercial,el nu ne factureaza nimic ,noi nu-i platim nimic.
Marfa vine la noi insotita de aviz emis de distribuitor dar furnizorul este cel care ne factureaza marfa.
Intrebarea mea este daca pot accepta o marfa insotita de aviz emis de distribuitor iar factura vine de la furnizor?
multumesc mult.

Da, daca exista un acord intre cele doua parti. Adica furnizor si distribuitor. Corect ar fi ca si furnizorul sa emita un aviz catre distribuitor si pe baza acestuia, distribuitorul sa emita avizul de insotire. Rugati furnizorul sa va puna la dispozitie o copie a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare costicul costicul O I.I. isi desfasoara activitatea intr-un magazin al unei S.C. pe baza unui contract de comodat. Toate utilitatile vin pe numele S.C. . I.I. poate sa ii ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma cu intelegerea dintre parti valexandra valexandra Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am cumparat de la un client lemne de foc, ne-am intele la pret 110 ron cu TVA inclusiv. Ne-am dus am cantarit marfa, am ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru ginnyy ginnyy Este necesar ca adresa vanzatorului din factura sa coincida cu locul de livrare al marfurilor? In fapt, factura se intocmeste la sediul societatii (aceasta ... (vezi toată discuția)